muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

“Si anam a les males, Campos pot quedar sense depuradora”

Pau Bonet és el gerent de l'empresa Golf de Son Baco SA, la filial mallorquina de Febabau A.G. Aquesta empresa alemanya té “gairebé” totes les llicències i els 45 milions d'euros per invertir

"Si s’impedeix la construcció de l’hotel i del camp de golf, posarem els recursos que facin falta i reclamarem el retorn de tots els doblers avançats a l’Ajuntament de Campos (100 milions de pessetes) i els terrenys que cedírem perquè s’hi fes la depuradora". Amb aquestes paraules s’expressa Pau Bonet, gerent de l’empresa Golf de Son Baco SA, que l’any 1991 adquirí de Falcon Ranch els terrenys i el projecte per a la construcció d’una promoció a la finca de Son Baco, situada als afores de Campos en direcció a la Colònia de Sant Jordi.

Golf de Son Baco SA depèn de l’empresa inversora i propietària d’origen alemany Febabau, que "durant aquests 18 anys de tramitació a Mallorca ha construït 3 camps de golf a l’Algarve portuguès i dos més a Alemanya, tots dissenyats, com el de Campos, pel famós golfista Bernhard Langer", assenyala Bonet.

"L’interès general no pot haver caducat de cap de les maneres, ja que el juny passat el Govern actual, per mitjà de la seva Conselleria de Turisme, ens autoritzà les 328 places per a un aparthotel de cinc estrelles amb 144 habitacions, el mes de juny", subratlla Bonet. I afegeix que "tenim tots els permisos d’aigua i informes d’impacte ambiental i férem tot el que ens marcaren la Comissió Balear de Medi Ambient i la Comissió Insular d’Urbanisme. Demanar ara la caducitat de l’interès general pot ser nefast per els interessos de Campos i de la Colònia".

"S’hi han dit moltes coses, però els papers són just uns. He llegit als diaris que la presidenta Armengol afirma que l’oferta de camps de golf no respon a les necessitats de Mallorca. I jo em deman: No interessa el golf per al turisme? No interessa desestacionalitzar-lo? Quines altres alternatives té l’Illa? S’ha d’innovar i apostar per un turisme de qualitat, un turisme que estiri el carro en aquesta comunitat", manifesta Pau Bonet, que també és president de l’Associació hotelera de la Colònia de Sant Jordi.

Segons les xifres que en maneja l’empresa, l’edificació d’aquest complex esportiu i hoteler suposaria devers 185 llocs de feina tot l’any i prop de 68 d’indirectes. A més, Bonet assegura que la intenció de la seva companyia és que les obres siguin realitzades per empresaris de Campos o de la comarca.

L’empresa veu com darrerament les accions del Consell es contradiuen amb la legislació "de manera molt clara", i també van en aquest sentit "les declaracions del conseller de Turisme i les actuacions del Govern. M’agradaria que l’Executiu definís quin és el seu model turístic, si és només de sol i platja o si en realitat hi té cabuda el turisme esportiu", es demana el gerent de Golf Son Baco SA.

30 anys de projectes

Bonet també ha elaborat una estimació dels projectes rebutjats que s’havien de dur a terme a Campos i la no-realització dels quals ha suposat, a parer seu, una pèrdua de gairebé 670 milions d’euros per al municipi campaner.

En els anys 60, una empresa suïssa projectà a la finca de les Arenes un complex d’hotels amb 4.500 places. En els anys 70, foren uns alemanys els qui conceberen un camp de golf amb oferta complementària a la mateixa finca, just devora la platja del Trenc. Després vingueren els projectes de la Vinyola a la Ràpita, el camp de polo a la marina dels Monjos i la urbanització de Son Verí de Dalt, també a la Ràpita. Un rere l’altre foren rebutjats, o bé pel Consell de Mallorca o bé pel Govern.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guerra Dolentet, fa mes de 15 anys
Vaja xulo piscines!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente