lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

El batle de Maria, sota sospita

La Fiscalia denuncia Antoni Mulet (PP) per un presumpte delicte d'aprofitament d'informació privilegiada

La Fiscalia ha denunciat el batle de Maria de la Salut, Antoni Mulet (PP), i el propietari dels terrenys on està previst construir-hi el polígon indistrial, Antoni Crespí, per dos presumptes delictes d’aprofitament d’informació privilegiada. Suposadament, Mulet hauria facilitat dades confidencials a Crespí i li anticipà que als terrenys annexos al camp de futbol es construiria el futur polígon.

El passat 30 de juliol, l’Agrupació Socialista de Maria posà els fets en coneixement de la Fiscalia. Ara el Ministeri Fiscal ha estimat que aquests fets podrien ser constitutius de delicte i n’ha presentat denúncia davant el jutjat. La instrucció del cas ha recaigut en el Jutjat número sis d’Inca.

Cronologia dels fets

Els fets denunciats es remunten al febrer de 2003, quan l’Ajuntament de Maria, aleshores presidit per Jaume Mestre, signà un conveni amb Miquel Mas, en aquells moments propietari dels terrenys annexos al poliesportiu, amb la finalitat d’aconseguir sòl per a un col·legi i un centre sanitari. El novembre de 2005, després del nomenament de Mulet com a batle de Maria, el conveni quedà en paper banyat per ser "inexecutable". El mateix mes, Mas vengué els terrenys a Antoni Crespí, qui el mateix any havia constituït amb el pare i el germà de Mulet l’empresa Closanet SL.

El 23 de desembre, una empresa tècnica en representació d’una promotora presentà un escrit al Consell en el qual informava de la intenció de d’adequar els terrenys adquirits per Crespí a les necessitats de del futur polígon. Tanmateix, segons el PSOE, "no va ser fins al 30 de desembre següent que l’Ajuntament presentà la petició d’informació sobre la possibilitat de crear l’esmentada àrea de serveis". "És a dir, l’empresa informà de la seva voluntat d’adequar-se al futur polígon abans que l’Ajuntament sol·licitàs la creació de l’espai". El gener de 2006 Mulet donà a conèixer que s’havia sol·licitat al Consell l’informe previ per dotar una zona industrial i de serveis al costat del poliesportiu, "curiosament, als terrenys on estava prevista la construcció d’un col·legi i d’un centre sanitari i que ara, propietat de Crespí, s’intenta convertir en un polígon industrial", segons el PSOE. Finalment, el maig de 2006 s’aprovà el conveni entre l’Ajuntament i Crespí per a la construcció del polígon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.