Voltors negres i externs ja mengen plegats
Una màquina fotogràfica amb disparador automàtic capta la convivència entre les dues espècies. Els ornitòlegs pensen que, si hi ha conflicte, “els lleonats duen les de perdre”
Una màquina fotogràfica amb disparador automàtic, instal·lada per la Fundació Voltor Negre a un lloc indeterminat a les muntanyes entre Escorca i Pollença, captà ahir de matinada com un grup de voltors negres es partien el menjar amb un parell de lleonats. Així doncs, aquesta imatge mostra com la convivència entre l’espècie arribada amb el temporal de la setmana passada (el lleonat, Gyps fulvus) i la que habita a la serra de Tramuntana des de temps immemorial (el negre, Aegypius monachus) és possible. A la fotografia es pot veure com aquests dos grans carronyaires comparteixen les ovelles mortes que els voluntaris de la fundació deixen a llocs estratègics. Aquesta alimentació artificial, que fa anys que es duu a terme, es fa per garantir la supervivència dels voltors negres.
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Segons apareixia ahir al diari de Balears, els voltors arribaren amb el temporal de dimarts de la setmana passada. Ara bé, el dilluns abans vam estar amb uns amics al puig dels Tossals Verds i quan erem al cap curucull ens vam adonar que teniem a sobre una vintena de voltors. El fet ens va estranyar força, ja que normalment el voltor negre es sol presentar en una o dues parelles, però mai n'haviem vist tants (i això que passam bona part del temps a la Serra). Quan ahir vaig llegir la noticia no vaig poder evitar relacionar-ho. Per tant, tenint en compte que ja duiem uns quans dies amb forts vents, no seria agoserat pensar que els voltors abans d'anar a Menorca passassin per Mallorca o que fins i tot no se n'hagin mogut (cosa que crec que és més probable, ja que al puig Major en contaren una trentena, i està relativament aprop).
normalmente los buitres leonados comen primero y luego van los negros, ya que estan especializados en comer distintas partes del animal. claro que a ver que pasa si no hay comida suficiente para los dos grupos...