cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Assistència massiva als cementeris de la Part Forana

Milers de veïns varen retre homenatge als seus morts durant tot el dia als petits i grans municipis de l'Illa, amb motiu de la celebració de Tots Sants

Els veïns de la Part Forana de Mallorca acudiren ahir en massa als cementiris de cada poble de l’Illa per retre homenatge als morts. Un sol resplendent va burlar els núvols i va facilitar que tothom pogués acudir als cementeris per recordar els qui ja no són en aquest món. La llum va guanyar sobre les tenebres en un dia dedicat al recolliment.

Com cada any, centenars de rams de flors inundaren tant les tombes més humils com els mausoleus més sumptuosos i així conferiren una imatge, la dels cementiris coberts de flors, que és ja clàssica el dia de Tots Sants.

El cementeri de Petra tingué, com cada any, una afluència de visitants escalonada durant tot el dia. Tot i així, foren molts els que aprofitaren la missa de l’horabaixa per acudir i decorar amb flors les tombes dels seus éssers estimats.

També a Felanitx i a s’Horta varen ser molts els que van retre homenatge als seus difunts en aquest dia tan especial. Una gran quantitat de rams de flors ompliren cada làpida a mesura que les famílies anaven deixant el seu rastre al llarg del cementeri.

En el mateix sentit es va desenvolupar la jornada a Manacor, on des de primera hora del dematí milers de persones van acudiren a Son Coletes de manera gradual però massiva. I és que l’Ajuntament va habilitar des de la plaça de Ramon Llull autocars de franc cada hora en direcció cap al cementeri.

Fossa comuna

La fossa comuna dels republicans assassinats durant la Guerra Civil presentava un aspecte immillorable, ple de rams de flors portats pels seus familiars que els mantenen en la memòria. A la zona antiga i nova del cementeri, les famílies anaven col·locant les seves flors en homenatge als seus éssers més estimats.

A la comarca d’Inca els veïns dels municipis petits i grans van complir amb la tradició d’homenatjar els seus morts el dia dels difunts i acudiren en massa, encara que sense aglomeracions, als seus respectius cementeris municipals.

A Inca, coincidint amb la celebració de la seva tercera Fira prèvia al Dijous Bo, les flors es van fondre amb els vestits medievals contribuint a crear un ambient especial al poble. Així, els tradicionals llocs de la fira van cedir el seu espai a la plaça d’Espanya als punts de venda de rams i centres.

Les visites als cementeris es repartiren al llarg de tot el dia, però especialment a primera hora de l’horabaixa, quan es feia la missa de difunts .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.