algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Milers de persones a les Ufanes

Les fonts Ufanes brollaren dissabte per quarta vegada enguany i, com ja és habitual quan s’hi produeix aquest fenomen, moltes persones —1711, ahir— anaren a la finca del Gabellí Petit, a Campanet, per contemplar l’espectacle de l’aigua que en surt. Previsiblement les fonts, que començaren a brollar dissabte cap a les dues del migdia, ho continuaran fent fins demà o fins dimecres, si és que no torna a ploure, cosa que provocaria que la surgència duràs uns dies més.

Les Ufanes constitueixen un fenomen hidrològic natural únic a les Balears i la seva activitat comença després de l’acumulació d’aigua de pluja al massís del puig Tomir i dels seus encontorns. En aquest sentit, es pot indicar que recullen les precipitacions que hagin caigut en els 47 quilòmetres quadrats dels seus voltants. Gran part de l’aigua de les Ufanes desemboca a la mar a través del torrent de Sant Miquel, després de passar per l’Albufera, encara que una part d’aquest cabal serveix per omplir els pous dels pobles de la zona, com Campanet, Búger i sa Pobla.

Les Ufanes foren declarades Monument Natural l’any 2001 i inclouen una superfície de 50,2 hectàrees. El 2005, la Conselleria de Medi Ambient del Govern va adquirir la finca del Gabellí Petit, amb el cofinançament de la Unió Europea, i així es va satisfer una reivindicació ciutadana. Des de llavors, tots els qui vulguin poden contemplar el singular fenomen natural quan hi brollen les aigües, i també en qualsevol altre moment, ja que la finca està oberta tots els dies de l’any entre les 10.00 i les 17.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.