algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
12°

La ciutat dels cotxes en venda

El sector de l'automòbil es queixa de la manca d'interès de l'Ajuntament de Manacor a tallar d'arrel la venda de vehicles particulars a la via pública que els fan competència deslleial i fraudulenta

‘Benvingut a la ciutat dels cotxes en venda’. Aquest podria ser el nou lema de promoció de la ciutat de Manacor als ulls del sector de l’automòbil, que ha tornat a denunciar la passivitat de l’Ajuntament a l’hora de tallar d’arrel la venda de vehicles particulars a la via pública i, en concret, al passeig del Ferrocarril. Així ho féu palès el propietari d’un concessionari de vehicles de Manacor durant la presentació de la darrera Fira d’ocasió de vehicles, una queixa que ha estat secundada per altres companys de sector.

No és la primera vegada que s’avisa que la venda de vehicles al carrer per part de particulars posa en perill el sector i les garanties dels qui compren. Qui compra al carrer no té dret a garantia de reparació durant un any ni té la seguretat d’adquirir un vehicle amb els papers en regla; res a veure amb les garanties que ofereixen els concessionaris per llei.Si afegim la crisi per la qual atravessa el sector de l’automòbil i la resta de mercats en general a aquesta pràctica il·legal, ens trobam davant una situació prou delicada com perquè els concessionaris donin una nova veu d’alerta.

Segons dades oficials de la Policia Local de Manacor, des de gener de 2008 al mes d’octubre s’han interposat un total de 60 denúncies a persones que venen el seu vehicle al carrer, sobretot al mostrador del Ferrocarril.Una xifra que demostra, a causa de l’alt nombre de cotxes en venda que una persona pot veure per la ciutat, que els dels concessionaris no van tan mal encaminats.

Abandonament

Contràriament a la venda de vehicles, les dades per obertura d’expedients per vehicles abandonats de principi d’any ençà són brutals. Ni més ni manco que 245 expedients s’han obert enguany per abandonar un vehicle al carrer. D’aquests 245 expedients, 142 cotxes ja han estat retirats i altres 103 es troben dins el complex període de tramitació que és llarg i mal d’entendre. La llarga duració del procés per retirar un vehicle abandonat causa problemes als veïns que han tingut la sort de tenir-ne un d’abandonat davant cas seva.

Primerament, els lladres de peces es dediquen a desmuntar-lo per treure’n profit. Després algú hi passa algun vespre, dedins. Més tard arriba el vandalisme amb vidres romputs, entre altres actes. Mentrestant, el vehicle du un adhesiu que avisa el propietari que ja tan li és què li passi, al cotxe. Alguns veïns enutjats saturen de telefonades la Policia. Altres opten per pegar foc al cotxe i, així, almanco no hi haurà brutor, ni puces ni fems. Tot són maneres de combatre la burocràcia.

60 Denúncies per venda al carrer.

Des de l’1 de gener de 2008 fins avui dia, la Policia Local de Manacor només ha denunciat 60 propietaris de vehicles per promoure la seva venda al carrer, una xifra que demostra deixadesa davant la gran quantitat de cotxes que es venen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jone, fa mes de 15 anys
No volen lliure mercat?
No són lliberals?
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente