nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

Polígon d'enderrocs

El batle anuncia que “es millorarà el punt verd” per evitar que “els abocaments il·legals siguin l'opció fàcil”

Els solars sense edificar del parc empresarial d’Artà i els vorals d’alguns dels camins poc transitats del municipi s’han convertit en autèntics abocadors incontrolats d’enderrocs. Grava, uralita, cartons, plàstic, totxos trossejats, sacs de ciment, bastiments i rajoles procedents de petites obres s’acaramullen devora alguns contenidors de fems i entre les males herbes de solars encara per edificar.

"Aquesta problemàtica no hauria d’existir, perquè al punt verd hi ha un contenidor específic per a restes d’obra que tothom pot emprar. Si ens acostumàssim a fer-ho així, matindríem el municipi lliure d’enderrocs", es lamenta el batle d’Artà, Rafel Gili. Afegeix que "és una llàstima que, per culpa d’uns pocs, Artà ofereixi imatges com aquestes".

Per la seva banda, el regidor d’Els Verds-Esquerra, Guillem Caldentey, advertí a més que "al camí que condueix al talaiot de les Païsses, hi ha trossos d’uralita», un material "que conté amiant i que és molt nociu tant per a les persones com per al medi ambient". Des de l’Ajuntament reconeixen que "recollir aquesta classe de residus és complicat i car, perquè és necessari que ho facin els especialistes". En qualsevol cas, el batle ha anunciat que "ampliarem l’horari del punt verd i contractarem més personal de manteniment per facilitar les coses als artanecs".

Efecte "crida"

Per la seva banda, Caldentey, el regidor d’Els Verds-Esquerra, lamentà que el municipi no disposi de cap servei de retirada periòdica d’abocaments il·legals, perquè "els residus no deixen de multiplicar-se i, així, es produeix un efecte de ‘crida’ que convida a deixar més fems". Finalment, Rafel Gili animà els ciutadans a "deixar els enderrocs al seu lloc perquè els doblers de tots s’utilitzaran així per millorar el poble i no per arreglar allò que molts pocs espanyen".

El punt verd ampliarà el seu horari per evitar que "els enderrocs s’escampin"

El batle d’Artà, Rafel Gili, ha anunciat que "som a punt de convocar una plaça per ampliar el personal i el servei del punt verd". Preveu, així, que els artanencs "puguin fer servir el doble d’hores" aquest lloc de recollida selectiva de residus "per evitar que els enderrocs s’escampin per aquí i per allà". Gili també ha avançat que la seva intenció és reduir el nombre de punts de reciclatge que estan situats als afores del poble, perquè és "allà on s’amunteguen els enderrocs". A més, el batle ha anunciat que un altre objectiu és "començar a retirar les restes d’obra dels camins quan les millores s’hagin fet efectives", a més de recorda que hi ha una ordenança que penalitza els abocaments il·legals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.