algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
18°

Un espai per a les arts gràfiques

El Bloc d'Inca proposa que el casal de Cal Metge Cifre aculli un petit espai dedicat a les arts gràfiques. Així, l'Ajuntament podria recuperar l'abandonada impremta Alcover

Fa anys que l’Ajuntament d’Inca començà un projecte per crear un museu d’arts gràfiques a la ciutat, però aquest projecte no s’ha dut a terme mai. Per aquesta raó, el portaveu del Bloc d’Inca, Antoni Rodríguez, proposa que "es creï un petit espai dedicat a les arts gràfiques al casal de Cal Metge Cifre". Segons Rodríguez així "es podria recuperar l’impremta Alcover que actualment es troba en estat d’abandó".

El portaveu nacionalista recorda que "el museu d’arts gràfiques de la ciutat fou rebutjat pel batle quan comprovà que el pressupost del museu del calçat pujava massa". En aquest aspecte, Rodríguez considera que "no fa falta fer un museu de les arts gràfiques tan clamorós, sinó que basta crear un espai que serveixi pels estudiosos on també es podria fer una modesta exposició d’elements gràfics com és l’impremta Alcover".

A més, també es podria aprofitar per recopilar diferents exemplars de premsa forana. "Fa més de 30 anys que tenim premsa a la Part Forana i al casal de Cal Metge Cifre es podria crear un fons que pogués ser consultat per a totes les persones interessades", manifestà Rodríguez, que acabà dient que "no fa falta fer projectes faraònics com creu el PP".

Recuperació

Actualment, la impremta Alcover es troba emmagatzemada a una de les dependències del quarter General Luque i el seu estat es degrada dia a dia a causa de l’abandó de la màquina.Des de l’any 1999, la ciutat d’Inca té la impremta Alcover dins el seu patrimoni. Cal recordar, que precisament durant l’any 1999, les ciutats d’Inca i Manacor es disputaven la tutela de la impremta.

Per aquells temps es deia que la màquina, que ara es troba a una de les naus del quarter General Luque, és la que s’utilitzà per imprimir les famoses Rondalles, però amb el pas del temps es va saber que la impremta només du el nom de l’escriptor mallorquí, perquè Alcover no les utilitzà mai. Tot i això, l’Ajuntament d’Inca aconseguí que la disputada impremta quedàs dins la ciutat, però tot sembla indicar que la gran tasca duta a terme per ser els amos de la màquina no serviren de res.

L’Ajuntament d’Inca tenia previst mostrar la màquina en un gran museu de les arts gràfiques, però durant l’any 2004, l’equip de govern (PP), encapçalat per l’actual batle, Pere Rotger, va renunciar a fer el museu de les arts gràfiques per tal de poder construir un museu del calçat que encara no està acabat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.