cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Es posen les piles

Aquest maig finalitza el termini de 15 anys perquè tots els edificis públics i d'ús públic suprimeixin les barreres arquitectòniques

Aquest mes de maig de 2008 tots els edificis públics de les Illes Balears haurien de ser accessibles per a les persones de mobilitat reduïda, tal com indica la llei del Parlament de les Illes per a la millora de l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Aquesta llei obliga que tots els carrers, transports, edificis i tota construcció d'ús públic sigui accessible a tothom, per la qual cosa es fixa un termini de 15 anys, que finalitza enguany.

No obstant haver disposat de tants anys, la majoria d'ajuntaments de l'Illa no han fet els deures i avui encara queda molta feina a fer en supressió de barreres arquitectòniques. La manca de recursos econòmics ha estat la principal premissa que s'ha fet servir davant les reiterades mocions que han presentat els partits de l'oposició perquè es complís la llei. Per aquest motiu, des de la Conselleria d'Obres Públiques del Govern, a principi d'any, es va convocar una línia de subvencions adreçada als ajuntaments de les Balears que presentassin un projecte d'eliminació de barreres arquitectòniques. Així, fins a 25 ajuntaments de Mallorca han presentat la seva sol·licitud a la Conselleria amb l'objectiu de fer els carrers i els edificis dels municipis més accessibles.

Altres ajudes
A banda d'aquestes ajudes, però, alguns ajuntaments també disposen d'altres subvencions per dur a terme aquesta tasca. Entre d'altres, és el cas de Binissalem, que gaudeix d'una subvenció del Ministeri d'Habitatge de prop de 800.000 euros per tal de realitzar una reforma integral a la casa consistorial, amb la qual ja es preveu la supressió de les barreres arquitectòniques, ja que en l'actualitat una persona amb mobilitat reduïda no pot assistir a un ple municipal perquè la sala de plens és al pis de dalt, on només es pot accedir per una escala. El batle, Jeroni Salom, va explicar que "és cert que hem trobat els deures sense fer i que arribam tard, però esperam que les obres de reforma de la casa consistorial puguin començar enguany".

El cas de Binissalem, tanmateix, no és únic, atès que d'altres ajuntaments com el de Lloseta, Mancor, Sencelles i Pollença tenen en marxa projectes a fi de suprimir les barreres arquitectòniques de les cases consistorials. Altres, com Campanet, tenen els deures pràcticament fets i la feina molt avançada.

Així, en aquesta legislatura la supressió de barreres arquitectòniques és un dels projectes que tenen pensat tirar endavant tots els ajuntaments. No obstant això, encara que en els darrers anys se sent parlar cada vegada més del tema, les institucions públiques han fet tard i aquest mes de maig, quan ja han passat els 15 anys que establia la llei, encara queden moltes barreres arquitectòniques per suprimir en els pobles de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.