algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

La Fira de Manacor venç la pluja

Milers de persones omplen els carrers de la ciutat davant l'èxit assolit en aquesta nova edició

La sort acompanyà. L’inici de les Fires i Festes de Primavera de Manacor ha pogut esquivar el mal temps d’aquest cap de setmana i cap dels acte prevists no es va arribar a suspendre davant de l’amenaça de pluja.

Aquest va ser el cas de la fira realitzada ahir que, malgrat les quatre gotes de terra roja caigudes a primera hora del dematí, es va desenvolupar amb total normalitat amb una afluència de públic molt considerable. Milers de persones varen omplir el passeig del Ferrocarril, Na Camel·la, l’avinguda Baix del Cós, el carrer Amargura i la plaça del Rector Rubí, principals artèries de la fira de Manacor, com ja és habitual els darrers temps.

En el passeig del Ferrocarril, davant el col·legi de La Salle, es va concentrar gran part de l’apartat de ramaderia i agricultura, que va oferir una àmplia varietat de races autòctones com per exemple el ca de bestiar, el ca me, l’eivissenc, el rater o el ca de bou; juntament amb cavalls i ovelles mallorquines, cavalls de pura raça, porcs, vaques, ases, someres, aviram, aus silvestres...

Tota una gran exposició d’animals de la terra. Per donar a conèixer els usos del camp, es va dur a terme una demostració de tondre ovelles i una amollada de coloms.

Al costat d’aquest recinte es va aprofitar una pista d’entrenament de trot per dur a terme demostracions de trot d’enganxat, amb cavalls de trot, ases i mules, i ponis enganxats i muntats. I és que Manacor, capital del trot de Mallorca, no podia deixar passar l’oportunitat de demostrar la seva gran afició a l’esport, tot i haver-hi l’horabaixa el 75è Gran Premi Nacional de Trot a l’hipòdrom de Son Pardo de Palma.

També hi va tenir lloc el I Concurs de doma vaquera ciutat de Manacor, que va gaudir de la col·laboració de cavalls iniciats i domats. A més, s’hi va realitzar una demostració de cans de mostra i el V Concurs de ca amb feina, organitzat per l’associació de propietaris de ca de pastor de les Illes Balears.

Maquinària

D’altra banda, l’exposició de maquinària agrícola, industrial, nàutica i d’energies renovables va ser tot un èxit, ja que va omplir part del Ferrocarril amb tractors, camions grua, motocultors, piscines, plaques solars i un llarg etcètera de productes relacionats amb aquests menesters.

L’avinguda de Baix del Cós va oferir un gran aparador dels concessionaris d’automòbils i de motocicletes per mostrar-ne els nous models.

Na Camel·la i la zona per als vianants del centre de Manacor va concentrar gran part dels estants d’artesania i de productes balears.

Una gran comitiva de càrrecs polítics de tots els colors aterrà a la fira. El batle Antoni Pastor i els regidors de l’equip de govern, com a amfitrions, van desfilar al costat de consellers del Govern balear com Miquel Àngel Grimalt, de Medi Ambient, o Mercè Amer d’Agricultura i Pesca, i del Consell de Mallorca com Catalina Julve o Antoni Pascual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.