nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El mercat immobiliari a Pollença va a l'inrevés

El sector continua creixent gràcies a la venda d'habitatges de més d'1,5 milions d'euros

Mentre que a la resta de l’Illa són ja moltes les empreses immobiliàries que presenten fallida, al nord de Mallorca el mercat immobiliari continua creixent. Fa anys que aquest mercat a Pollença funciona d’una manera independent de la resta del sector, el secret està, segons els experts, en la qualitat de les mansions de luxe que es comercialitzen a la badia.

L’emblemàtica Fortalesa de Pollença està a la venda per 100 milions d’euros, i no és un cas únic. Dins la badia de Pollença, en l’emblemàtica urbanització Cel de Bonaire, es pot adquirir una espectacular mansió per 50 milions d’euros. A la primera línia de Formentor es ven un espectacular xalet amb accés directe a la platja per 10 milions d’euros.

"A Pollença és cert que el mercat immobiliari sempre ha funcionat d’una manera molt peculiar", explica Ignacio Suanzes, delegat de l’oficina de Kühn & Partner a Pollença. Suanzes explica que el principal canvi dins aquest sector es conseqüència d’un canvi d’estratègia dels bancs a l’hora de concedir crèdits i com que els potencials compradors dels habitatges valorats en més d’1,5 milions d’euros no necessiten els crèdits bancaris, aquest tipus de vendes no pateixen els efectes de la crisi.

El tipus de client que vol una mansió de luxe a la zona cerca sobre tota la "discreció". "A diferència del que passa a altres zones com Andratx, per exemple, els nostres clients no són gent famosa sinó gent amb molts de doblers i que cerca sobretot la privacitat".

Els clients són principalment britànics (un 70 per cent), seguits dels alemanys (un 20 per cent) i dels espanyols (10 per cent), principalment catalans i madrilenys. Les zones més exclusives són Alcanada i Bonaire, a Alcúdia, pel que fa als habitatges de disseny més actual, i el sòl rústic i el nucli antic de Pollença pels que gaudeixen de l’estil rústic. Un habitatge al Calvari pot arribar a vendre’s per 4,5 milions d’euros. Els clients contracten missers experts en urbanisme per tancar les operacions sense sobresalts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.