algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

El Consell desclassifica la zona de Vinromà, que torna a ser rústica

D'aquesta manera s'evita la construcció de 50 xalets en una superfície de 160.000 metres

La Comissió d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni del Consell de Mallorca aprovà ahir per unanimitat de tots els grups la desclassificació de la zona de Vinromà d’uns 160.000 metres quadrats de superfície. Amb aquest acord, el Consell ratificà ahir la protecció de la zona aprovada per ple de l’Ajuntament de Muro durant el mes d’abril de 2007.

Així, s’evita la construcció d’uns 50 habitatges unifamiliars projectats a Vinromà que permetien l’increment de població d’uns 150 habitants. Tot i que els grups polítics del Consell feren costat per unanimitat a l’aprovació de la desclassificació dels terrenys de Vinromà, la ponència tècnica hi posava alguns emperons. Segons explicà el conseller del Bloc al Consell, Antoni Alorda, «amb la construcció dels 50 nous habitatges també es preveia la creació d’una zona verda d’uns 1.600 metres quadrats i els problemes dels tècnics eren perquè deien que al poble de Muro no s’arribava als 5 metres quadrats de zona verda per habitant» tal com marca la llei.

En aquest sentit, Alorda puntualitzà que «no només es poden comptabilitzar les zones urbanes del poble, sinó de tot el municipi, per la qual cosa ens trobam que hi ha 9 metres quadrats de zones verdes per habitant». Així mateix, l’aprovació de la desclassificació de Vinromà inclogué la modificació de parcel·les en el polígon industrial de Marjals, que també fou aprovada primer pel ple de l’Ajuntament de Muro, mitjançat la qual cosa els propietaris de parcel·les inferiors a 600 metres quadrats podran construir als seus terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.