nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Govern vol prohibir pescar el moll amb tresmall a la Reserva Marina

La Conselleria de Pesca proposa modificacions a aigües interiors

El Govern balear vol excloure la pesca del moll amb tresmall a aigües interiors de la Reserva Marina del Llevant. El tresmall és un art de xarxa que es cala en contacte amb el fons. Aquesta és una de les propostes que l'Executiu autonòmic va exposar a la primera comissió de seguiment de la reserva a la zona que és de la seva competència.

Així ho va explicar la directora general de Pesca, Patricia Arbona, que va valorar molt positivament l'encontre amb els sectors implicats en la reserva. A la comissió disposa també de l'assistència de dos representants i de dos tècnics del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Cal recordar que la peculiaritat d'aquesta reserva es que part es troba en aigües interiors, competència del Govern balear i part en aigües exteriors, competència del Govern central.

«Ha estat una comissió molt tranquil·la en què s'han exposat una sèrie de modificacions en aigües interiors. La idea és remetre una circular a tots els afectats perquè puguin fer les seves al·legacions o bé propostes». Una de les altres modificacions que vol fer Pesca és que s'hagi de menester autorització per la pesca recreativa amb embarcació a aigües interiors. Una mesura que ja existeix a aigües exteriors. «És bo unificar criteris. S'ha de signar un conveni de col·laboració entre ambdues administracions per una bona gestió de la reserva», exposava Patricia Arbona.

Altres modificacions proposades és que no es puguin sumar els metres de xarxa que es poden fer a aigües autonòmiques i exteriors perquè ara no hi ha cap normativa que així ho estableixi. També es vol incloure que no es puguin pescar una sèrie d'espècies de peixos cartilaginosos. D'altra banda es va acordar dur a terme campanyes de divulgació per donar a conèixer la reserva per part de l'Ajuntament, Pesca i el Govern central .

Així mateix, els pescadors tornaran a dedicar el mes de juliol una diada lúdica, informativa i festiva amb una sèrie d'activitats per tal de potenciar el coneixement d'aquesta figura de protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.