Un grup de catedràtics alemanys insten el Govern de Merz a no blocar l’oficialitat del català a Europa
La Unió Europea (UE) ha tornat a ajornar la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec per manca de consens. La proposta genera reticències en una desena de països pel que fa a la seva viabilitat legal i econòmica, entre els quals hi ha el nou Govern alemany encapçalat per Friedrich Merz.
També a Illes Balears
- La diputada de Vox que ha impulsat la llei per urbanitzar en sòl rústic és propietària d’una empresa immobiliària
- Tots els horaris i itineraris de les marxes per la Pau i la Vida en solidaritat amb Gaza
- Ciutadans protesten a l'arribada d'un vol de Tel-Aviv a Eivissa en què viatjarien membres de l'exèrcit israelià: «No són benvinguts»
- La segregació d'alumnes per raó de llengua torna a fracassar: més del 80% de les famílies tria el català com a llengua de primer ensenyament
- Ha mort Baltasar Llompart i Cortès, empresari i espeleòleg, compromès amb la llengua, la cultura i el territori de Mallorca
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Què el català/valencià no sigui encara llengua oficial de la Unió Europea, idò que encara no s'hagi modificat el el Reglament 1/1958 per a incorporar-hi la nostra llengua —després de dos anys— evidentment no és per motius de "viabilitat" econòmica, car per a les vint-i-quatre llengües oficials que hi ha ara les despeses bé que les poden pagar, i a més l'estat espanyol s'ha ofert a pagar les despeses, cosa que és discriminatòria si les despeses de les altres llengües oficials es paguen entre tots els estats membres. La "reticència" per "viabilitat" legal, també és una excusa de mal pagador, car hi ha les llengües maltesa i la gaèlica irlandesa oficials amb l'anglès en els territoris suara esmentades. A més a més dir que les llengües oficials han d'ésser oficials a tot l'estat tampoc cola, per exemple a Bèlgica el francès, el neerlandès i l'alemany son oficials als territoris on son pròpies aqueixes llengües, i a Brussel·les si no m'erro, hi son oficials el neerlandès i el francès. Per la qual cosa que no hi hagi cap estat que es posicioni directament en contra, i que qualcuns solament generin des fa un any "reticències" denota que no és cap qüestió ni "econòmica" ni "legal", és ras i curt per motius polítics, i si consulteu la ideologia dels Governs dels set estats "reticents" i "bloquejadors" que donen allargues, comprovareu com lliga amb les "telefonades" i "gestions" del PP-Vox reconegudes per ells mateixos. Moltes gràcies als catedràtics alemanys, austríacs i suïssos.