Adéu multitudinari
Santa Creu ha acollit el funeral per a l'alpinista. La família ha enviat un comunicat per agrair les mostres de suport i per desvincular-se de la controvèrsia pel tema del rescat
Mig miler de persones acompanyaren ahir la família de Tolo Calafat en el darrer adéu a l'esportista palmesà, mort dijous al cim de l'Annapurna. L'església de la Santa Creu de Palma va quedar petita per acollir la gran quantitat d'amics, companys i autoritats que volgueren ser al costat dels familiars del muntanyenc. Nombrosos rams de flors i corones en memòria de Tolo ompliren l'altar del temple en una cerimònia molt sentida per tots els presents.
Entre les autoritats que volgueren fer costat a la família de l'esportista, s'hi va poder veure el president del Govern balear, Francesc Antich; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la batlessa de Palma, Aina Calvo; el de Sóller, Pep Lluís Colom; el delegat de la Presidència per a l'Esport, Diego González; la regidora d'Esports de Palma i directora de l'IME, Maribel González, i el president del PP de les Balears, José Ramón Bauzà.
També hi acudiren nombrosos esportistes, com els atletes Miquel Capó i Tofol Castanyer, a més de companys d'escalada de Calafat.
Cal recordar que el cos del muntanyenc palmesà no va poder ser recuperat del vessant de l'Annapurna. El lloc, a més de 7.500 metres d'altura, fa molt complicat intentar rescatar-lo, encara que, tal com explicà el president de la Federació de muntanyisme i escalada, Xisco Colom, dijous, els federats illencs tenen una assegurança que cobreix la recuperació del cos i la repatriació, malgrat que en aquest cas sembla que serà molt complicat.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Crec que un home que posà la bandera de Mallorca al cim de l'Everest mereix un reconeixement perdurable (carrer, placa, monument...)
Propòs que es faci un homenatge, que entre altres coses, podria consistir amb la colocació d´una placa al cim del Penyal d´es Mitg Dia, amb la presència de tots els muntanyencs de Mallorca que volguesin asistir-hi.
Descansi en pau. No l´oblidaré mai.