algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

[VÍDEO] Catalina Amengual: «Una Mallorca desconfinada hauria de tenir una xarxa ben potent d'acolliment lingüístic»

Nova proposta per a #MallorCaNostra. Aquesta, per part de la llosetina Catalina Amengual qui fa referència al retrocés que ha patit el procés de normalització lingüística del català arran de la situació de crisi provocada per la Covid-19.

Sobre la iniciativa #MallorCaNostra

El Diari de Balears ha llançat aquesta nova iniciativa oberta a la participació dels lectors del diari i dels representants de la societat civil batiada amb el nom de #MallorCaNostra.

Es tracta d'una proposta que convida els lectors del dBalears a pensar i fer propostes de com volen que sigui Mallorca després de la crisi del coronavirus i que també està oberta a idees més globals.

La proposta als lectors

Tens alguna idea, alguna proposta, algun desig? Explica'l en un vídeo i entre tots farem que sigui una mica més possible.

1 – Enregistra amb el teu mòbil o l'ordinador, un vídeo, en horitzontal, d'un màxim d'un minut. Explica quina idea desig o proposta tens per a millorar Mallorca.

2 – Envia'l al correu: mallorcanostra.dbalears@gmail.com

3 – El publicarem a dBalears i el difondrem per OnaMediterrània i entre tots aconseguirem que Mallorca, Ca Nostra, sigui millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alicis, fa mes de 3 anys

Para salvar vidas en la peor pandemia de los últimos años el catalán y el mallorquín no han sido necesarios para salvar ni 1 sola vida. la comunicación es lo más importante que tenemos los seres humanos no humanos no puede ser utilizado por una minoría para controlar.

Valoració:-1menosmas
Per Toni M, fa mes de 3 anys

Una xarxa potent d'acolliment lingüístic comença a les escoles, amb un pla de formació als mestres i les mestres. Un pla de formació en relació a com acollir en mallorquí (també català de Mallorca), i com treballar amb els infants de famílies no catalanoparlants, des d'una perspectiva de llengua 2. Un pla ben estructurat amb dotació de personal qualificat i expert, com el que hi havia fa deu anys.

Mesures simbòliques o anecdòtiques, per poder dir que es fa alguna cosa, sense saber gaire que s'ha de fer, sense dotació ni personal preparat, només ens fan perdre el temps i postposen un pla que ja era urgent fa quatre anys.

Fa cinc cursos que perdem el temps, i el que tocarà després de la pandèmia és començar de ben nou i amb uns altres paràmetres!

Valoració:1menosmas
Per ara, fa mes de 3 anys

qualcuns emigrantes d´eÑe hi sobren, certament.

Valoració:9menosmas
Per també pens, fa mes de 3 anys

Mas que xarxas y demás mandangas, pienso que lo que sobra, es la llegada de más gente.

"Tants en vengueren que de ca meva, en tragueren.

Per cert: Jo també pens.

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

I l'aprovació de la prorroga de l'estat d'alarma, no em mereix gens de confiança.
La diferència entre estat d'alarma i confinament (com s'havia de decretar des d'un principi i no tardar tant) jo només la veig amb els militars pel mig.
Baleariums, malearius, falseariums i buceàriums, i en Siset i les cabres, sisplau absteniu-vos, la vostra opinió no m'interessa gens.Ja esteu contestats.

Valoració:9menosmas
Per Ernest, fa mes de 3 anys

Molt d'acord

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente