nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Solució a la jugada de la setmana

Aquesta setmana han participat del repte de dBalears i la Federació Balear de Truc 371 persones.

El repte era: Marcador 19-20 a favor de la parella femenina. En la situació de la imatge na Maria Antònia truca de primeres. Què faríeu si fóssiu en Fusteret i en Moranta?

Les possibles respostes han obtingut els següents resultats:

- Envidar i voler: 9,49%

- Voler: 33,54%

- Envidar i retrucar: 12,03%

- Retrucar: 44,94%

Sol·lució a la jugada de la setmana proposada per Mateu Soler, de Pollença:

En aquesta jugada no hi pot haver errada possible:

El que està ben clar és que jugant a veure venir, el truc està assegurat per en Moranta i en Fusteret. Seria una barbaritat jugar l'amo de primeres ja que si els altres guarden Segon i Llengua Bona guanyarien el truc.

La solució que donarà més resultat és Retrucar de primeres. D'envidar ens podem oblidar perquè tots els que jugam molt a truc sabem que aquesta jugada de que ens truquin de primeres pot amagar perfectament una carretada d'envits com podria ser Segon i Manilla d'Oros i ja tendríem els envits perduts. Envidar amb aquestes cartes que duim és tirar punts innecessàriament.

En el cas que ens prenguin el Retruc, haurem guanyat el cantó:

Jugant a veure venir, no hi ha cap possibilitat de derrota. En cas que na Mª Antònia tiri el Segon de primeres, en Fusteret ha de matar d'Amo ja que si no matam, na Cata podria dur Llengua d'Espases i en Moranta no podria superar-la. Si és na Cata qui amolla Segon o Llengua d'Espases, es deixa passar la primera i llavors en Moranta pot tirar tant la Llengua o la Manilla obligant a na Ma Antònia a tirar la més gran que tengui que tan mateix en Fusteret la guanya i posteriorment en Moranta rematarà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Baltasar Alarcon, fa mes de 3 anys

per jo retrucar i envidar , perque sino volen res areñam un punt mes, i si volen envits i perdem ells no acaben. sa meva opinio

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente