lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Sant Antoni poble a poble

Artà

A Artà, Sant Antoni és la cita més esperada de l'any, els artanencs i artanenques es vesteixen amb la camisa blanca i el mocador vermell per a congregar-se a la casa des Trull, enguany, a ca l'Obrer Miquel Cursach, d'on els dos dimonis, Biel Ferriol i Xisco Sansó, Mosca Júnior, a les nou en punt del matí fan brollar la passió santantoniera. A partir d'aquest moment el fervor popular innunda els carrers d'Artà amb el recorregut dels dimonis.

Manacor

L'entusiasme santantonier s'apodera de Manacor el 16 de gener a les 14.15 hores en punt. El Dimoni Gros, els dimonions, Sant Antoni, el baciner i la comitiva de músics surten de cas Baciner. Mentrestant, milers de persones es concentren a esperar l'entrada triomfal de Sant Antoni i els Dimonis en la plaça del Convent. Després dels balls a la plaça del Convent, la comitiva puja a la sala de plens on el Dimoni Gros s'asseu en la cadira presidencial del batle Miquel Oliver. La festa continua amb el recorregut pels elaborats foguerons. Un altre dels moments imprescindibles del Sant Antoni de Manacor són les Completes que a les 19.30 hores omplen de sentiment i emoció la parròquia de Els Dolors amb els Goigs.

Sa Pobla

La sortida dels dimonis, les Completes, l'espectacle piromusical i les glosses a la calor dels foguerons són els ingredients bàsics del Sant Antoni pobler. A les 14.30 hores del 16 de gener els dimonis i Sant Antoni surten en cercaviles acompanyades per les cantadores. És a les 18.45 hores quan es dóna l'els seus a la revetla amb el cerimonial de la sanció històrica. A les 20 hores cita imprescindible amb les solemnes Completes i el sentit crido de Visca Sant Antoni! pronunciat pel clamater que enguany encarna l'investigador Antoni Celià. A partir de les 21.15 hores totes les mirades estan posades a la plaça Major amb els tradicionals Balls dels dimonis i capgrossos. Mitja hora més tard, té lloc una de les imatges clàssiques del Sant Antoni pobler: el piromusical, tot un espectacle de llums i sons. La Nit Bruixa pren protagonisme després a la calor dels foguerons.

Beneïdes de Muro

Passada la revetla, Muro es converteix en un dels epicentres de la festa de Sant Antoni gràcies a les seves Beneïdes les més vistoses i famoses de Mallorca. A partir de les 15.30 hores del 17 de gener, els animals i les laborioses carrosses centraran el protagonisme d'unes Beneïdes multitudinàries que no defrauden a ningú.

El Pi de Pollença

Una de les tradicions santantonieres més especials de l'illa és el Pi de Pollença. Transportat per centenars de persones en un ambient festiu des de la finca de Ternelles, el pi d'enguany mesura 21,5 metres. Serà a l'horabaixa del 17 de gener quan l'arbre entri a la plça Vella on centenars de persones esperen el moment de plantar l'arbre en el centre perquè els més valents intentin la arribar adalt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.