muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Margalida Ramis: «La manca de sobirania no ens permet tancar Es Murterar»

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha visitat aquest dijous el programa La Vila del Pingüí de la ràdio Ona Mediterrània per abordar els principals temes d'actualitat sobre ecologisme a les Balears.

Aquí podeu escoltar les declaracions:

Us oferim, també, un recull temàtic de la seva intervenció:

La conservació de s'Albufera: 30 anys com a Parc Natural

«S'Albufera és un Parc Natural amb un valor excepcional des del punt de vista de la biodiversitat i amb unes mancances de gestió que s'han anat acumulat amb els anys. Per manca de recursos i de capacitat però també per manca de planificació d'aquesta gestió. És un tema fonamental des del punt de vista de la conservació, un espai únic i excepcional que requereix aquesta atenció sobre els problemes ambientals que té i sobre com això afecta a la seva biodiversitat i a partir d'aquí posar mesures».

L'ampliació del Parc Natural de s'Albufera: Son Bosc

«Aquestes notícies sempre són ben rebudes però certament es comença a notar que estam entrant en un any preelectoral. Se n'han adonat que posar l'èmfasi en els aspectes ambientals els hi jugarà a favor. Ens preocupen un poc aquests anuncis que després, en la lletra petita, trobant decepcions. De totes maneres aquesta proposta va aquest divendres al Consell de Govern i haurem de veure com hi arriba. Però per exemple, aquests dies s'ha sabut que aquell espai on s'iniciaren les obres del camp de golf de Son Bosc quedava fora de l'àmbit del Parc Natural. Ells diuen que per qüestions tècniques de fonament de biodiversitat però nosaltres diguem que es podria incloure i així protegir».

Premis 'European Fossil Fuel Subsidy Awards': Es Murterar

«Aquests premis irònics són bàsicament per posar l'accent sobre aquest tema que ens preocupa. Hi ha la intenció de fer una planificació programada del tancament progressiu de la central tèrmica d'Es Murterar i és el moment d'abordar-ho perquè des de la Direcció General d'Energia del Govern es va tenir clar des del primer moment que aquest era un objectiu si volien planificar una transició energètica realista.

Per una vegada podem celebrar que hi ha una decisió valenta, que s'enfronta a la Red Eléctrica d'España, a Endesa i fins i tot a l'Estat espanyol, i creim que val la pena pegar-li una empenta. El tancament és o ara o mai. El problema com sempre és la nostra manca de sobirania, en aquest cas energètica. La decisió final de tancar Es Murterar no és nostra, és de l'Estat espanyol i l'Estat espanyol diu que no amb una sèrie d'excuses i a Endesa ja li va bé.

El Govern ha intentat dur-ho a Europa a través del ministre Cañete. Des del moviment ecologista les esperances que puguem tenir en el ministre Cañete són poques si veiem una mica el seu historial. A la reunió no es va voler posicionar en aquesta qüestió, va dir que no posarien cap impediment amb la limitació de cotxes però amb Es Murterar no es va voler mullar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.