algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Els deu llibres més llegits d'aquest estiu

A l'estiu les persones gaudeixen de més temps lliure i es poden dedicar a llegir i descobrir noves obres. La literatura en català ofereix infinitat d'opcions per poder gaudir tant aquests darrers dies d'estiu com al llarg de l'any. Marta Llompart, de la llibreria Quart Creixent de Palma, ha assenyalat a dBalears quins són els deu llibres més venuts d'aquests mesos. Bona lectura!

Una fuig, l'altre es queda (2016): Elena Ferrante. Editorial: La Campana

L’Elena i la Lila ja són dones. Ara les dues amigues naveguen en el gran mar obert de finals dels seixanta i principis dels setanta, un escenari d’esperances i incerteses, de tensions i desafiaments fins aleshores impensables.

Ha nevat sobre Yesterday (2016): Gabriel Janer Manila. Col·lecció: A tot vent-tela

Memòries a les quals l'autor, a través de la vida i la feina de la seva família, venedors de roba en fires pels pobles mallorquins, fa un retrat de la vida a l’illa. Evoca la seva infantesa al poble d’Algaida, en contacte amb la natura, amb el pes de la guerra encara molt present.

El llibre dels Baltimore (2016): Joel Diquera. Editorial: La Campana

Fins al dia del drama hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair. En Marcus passa sempre el Nadal i l’estiu a casa dels tiets de Baltimore, que per a ell són la viva imatge de la felicitat. Però un dia aquell món es fa miques.

Obra poètica de Guillem d'Efak (2016). Editorial: El gall editor

Recull de l'obra poètica de Guillem d'Efak (1929-1995). Home de lletres i cultura es va moure entre la cançó i la creació literària (narració, poesia i teatre) a banda de traductor i activista cultural. L’obra de Guillem d’Efak, tant al nivell culte com al popular, té un estil propi i bo de conèixer.

La vinya i el vi a la Mallorca de Finals del segle XIX (2016): Bartomeu Pastor Sureda. Editorial: Lleonard Muntaner Editor

L'autor explica la situació del vinyet mallorquí a finals del segle XIX i senyala les circumstàncies que desembocaren la seva crisi i el tòpic de la fil·loxera. A més analitza la tancada dels mercats i els baixos preus del raïm.

Ramon Llull: escriptor i filòsof de la diferència (2016). VV.AA. Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
La biografia comprèn tot Ramon Llull, dia a dia, des de les seves 275 obres escrites fins als seus innombrables viatges per Europa i la Mediterrània, així com les seves actuacions davant de les corts reials i de les cúries dels diversos papes.

Educar millor (2016): Carles Capdevila. Editorial: S.L. Arcadia / Atmarcadia

Recull d'onze entrevistes a personalitats del món de l'educació com Carme Thió, Jaume Cela o Maria Jesús Comellas, entre d'altres. Aquest llibre es proposa acompanyar les famílies i els mestres, i aprendre junts a educar amb convicció i optimisme.

Antònia Vicens: Massa deutes amb les flors (2016): Sebastià Portell i Clar. Editorial: Lleonard Muntaner Editor

Llibre-entrevista sobre la vida i l’obra de l’escriptora Antònia Vicens, la Gran Dama de les Lletres Catalanes, que justament enguany fa setanta-cinc anys que cavalca en llibertat aquest món de lletres. La seva obra és sempre primavera i Antònia Vicens té massa deutes amb les flors.

La ciutat de les ànimes (2016): Miquel Àngel Vidal. Editorial: Ensiola

La ciutat de les ànimes és una novel·la localitzada a Palma durant els anys de la crisi econòmica. Amb la seva tècnica narrativa l'autor aconsegueix embastar de manera exitosa una trama de més de tres-cents personatges de totes les classes socials.

Joan March Ordines: anècdotes, llegendes i fets curiosos (2016): Honorat Bauçà Roig. Editorial: Finis africae edicions

Recull de les anècdotes que l’autor va anar col·leccionant durant la redacció dels seus treballs anteriors i que encara no havia publicat. Una bona forma de conèixer la realitat desconeguda d'aquest polític, empresari i contrabandista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Aquest que signa normalment com "Mallorqui", i tambe avui usurpa sa identitat d'En Tia, no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, Mallorquin, i altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he. Companyons ???

Valoració:2menosmas
Per quina calor!, fa mes de 7 anys

Vius amb les diarrees de xiringuito. Ja veis el que li ha passat al fatxa que ha escrit (és un dir) aquest totxo. Fins i tot el cervell se li liqüa pel rulé.

Valoració:3menosmas
Per Uffff!, fa mes de 7 anys

I ho ha tornat aferrar
No comprèn el tronadet,.que ningú llegeix aquest totxo-fatxa, que just mirar-lo fa calor i picor?

Valoració:4menosmas
Per Cosme, fa mes de 7 anys

O sigui, que dels llibres més venuts en una llibreria -modesta, d'altra banda-, resulta que podem inferir quins són els llibres més llegits aquest estiu. Quin rigor! Sou els més grans endevinadors!
Per cert, "El llibre dels Baltimore" és molt dolent, decepcionant, però no tant com el d'en Janer. No els compreu si no voleu sentir-vos estafats.

Valoració:4menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Gracies seguir integrant-vos, yuan !

Es trollets de per aqui son es primers que demostren integrar-se a ca nostra, a sa nostra cultura, demostrant-mos que entenen perfectament es catala perque responen perfectament a es nostros comentaris.
Tenen s'obligacio d'entendre es catala perque noltros tenim es dret d'emprar-lo i de ser entesos en aquesta llengua, i sa seva obligacio la cumpleixen perfectament !.
I llegeixen totes ses noticies i comentaris en catala, lo que els fa una practica impresionant cada dia !.
Venen a lladrar, pero en realitat mos demostren que sa nostra cultura va endevant, cada dia que passa, perque fins i tot ells fan s'esforc d'entendre sa nostra llengua ! ;-)

Valoració:10menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Hablando de panfletos que no lee nadie..mira donde estamos!!!

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

No te valdria més també llegir un llibre, encara que fos en Castellà, que posar aquests pamflets que no llegeix ningú?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente