cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Les societats matemàtiques dels Països Catalans coordinaran les seves activitats

El cap de setmana del 5 i 6 de març va tenir lloc a la Garrotxa la 6a Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana, amb la participació de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, la Federació Catalana de Societats de Professors de Matemàtiques (FEEMCAT), la Societat d’Educació Matemàtica del País Valencià (SEMCV Al-Khwarizmi) i la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). També hi estaven convidats el Centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques (creamat) i el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

Enguany el programa de la trobada incloïa la visita al parc volcànic de la Garrotxa i la Vall d'en Bas. A part de treballar sobre les propostes per la Jornada Conjunta del pròxim mes d’octubre i la pròxima edició del Premi Maria Antònia Canals, s’ha tornat a posar especial èmfasi en posar en marxa un grup de treball per coordinar activitats i propostes al voltant de la mesura, centrant-se en les mesures tradicionals de les nostres terres i la mesura del Meridià de París al seu pas per terres catalanes.

Precisament amb aquest motiu la FEEMCAT ha elaborat una placa commemorativa que té prevista d’instal·lar a la font de la Martingala, just per on travessa el meridià de París. Es varen repartir còpies d’aquesta placa a les diferents societats, amb la intenció que es puguin ubicar a llocs emblemàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:9menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molt be. Que se vegin que som un país compost per tres països, que fan moltes coses interessants en comú i que estan ben vius i en constant evolució.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente