La prima de risc es dispara a tot Europa
El Tresor Espanyol col·locà lletres a 12 i 18 mesos a un interès superior al 5%. L’Íbex 35 tanca amb pèrdues de l’1,61%
La pressió dels mercats copejà ahir de nou Espanya i altres països europeus, com França, que van veure com la seva prima de risc es disparava fins a nivells desconeguts en l'era de l'euro. En el cas espanyol, va tancar en 455 punts bàsics, davant els 432 punts del tancament de dilluns. Durant la sessió va arribar a tocar els 458 punts bàsics. El rendiment del bo espanyol a deu anys va assolir també un màxim des que existeix la zona euro, el 6,34%, mentre que el seu parell alemany -amb el qual es calcula la prima de risc- se situà en l'1,78%.
L'impacte de la desconfiança dels mercats en el deute espanyol va tenir el seu reflex també en el mercat primari. El Tresor espanyol va col·locar ahir lletres a 12 i 18 mesos a un interès superior al 5% (mirau el gràfic), un fet inèdit en els darrers 14 anys. El Tresor va col·locar un total de 3.158 milions d'euros en lletres a un any.
El fet que la rendibilitat d'aquesta emissió hagi superat el 5% converteix el deute públic espanyol en un dur competidor per a la banca, que està tractant de captar estalvi amb dipòsits remunerats entorn d'un 3%. L'interès del deute supera, a més, el rendiment que ofereixen algunes empreses en les seves emissions de pagarés.
Elena Salgado, vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i ministra d'Economia i Hisenda d'Espanya, destacà com a positiva "l'altíssima demanda" registrada pels títols del Tresor. "Allò important és que hem tingut una altíssima demanda, superior a 2,8 vegades, i això indica que, malgrat tot, els nostres títols són ben valorats i en aquest sentit podem estar tranquils", va dir.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.