La nova Llei de caixes limita la participació de càrrecs polítics
El Consell de Ministres aprovà ahir la reforma del text que, segons Salgado, “és la més important de la història de l'Estat”
Palma10/07/10 0:00
El Govern aprovà ahir el Reial Decret Llei de reforma de la Llei d'Òrgans Rectors de Caixes d'Estalvis (LORCA), que permet a aquestes entitats emetre quotes participatives -similars a les accions- amb drets polítics fins a un 50% del seu patrimoni i hi limita la presència dels càrrecs electes. Així s'estableix en l'esmentat text que modifica el règim jurídic de les caixes per facilitar-ne el finançament i professionalitzar-ne la a gestió, i que "enfortirà el sistema financer espanyol", segons va dir a la roda de premsa oferida després del Consell de Ministres la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Els polítics surten per una porta i privatizen per l'altra= Rato, Martin Villa, Piqué... Les privatitzacions passen d'obejctius a socials a omplir butxaques particulars. Especialment les dels polítics privatitzadors.
Les caixes d'estalvis eren un confitet massa bo per deixar-lo així com estava. Ara es tracta que els seus beneficis se'ls reparteixin mans privades, seguint el criteri que tot el que dóna beneficis ha d'estar en mans privades i tot allò deficitari ha de ser de titularitat pública. Les fusions aconseguiran que les caixes no s'identifiquin amb un territori i que un territori no s'identifiqui amb la seva caixa corresponent. El canvi de nom serà un fet anecdòtic, perquè la propera passa important serà la fusió de caixes i bancs.
Talment Felipe González va ser l'autor de la reconversió industrial, una acció clarament de dretes i antisocial, ara Zapatero potencia la privatització d'unes entitats de signe social i arrelades al territori. La centralització i privatització de les caixes d'estalvis (més del 50% del sistema financer espanyol) és un servei a la gran banca i a l'Espanya uniforme i centralista d'impossible marxa enrere si no és amb la independència. El col·laboracionisme aquí té nom i llinatge: CARLES MANERA!