Del camp a la taula: cinc vegades més car
Associacions agràries i de consumidors denuncien que els preus dels productes tenen marges comercials propers al 500%
Palma04/03/09 0:00
Les mongetes (23,36%), l’arròs (21,47%) i els pebres verds (13,23%) foren els aliments que més s’encariren el febrer respecte del mateix mes de l’any anterior, segons dades del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. En el costat positiu, les llimones emprenen el descens, després de diversos mesos liderant les pujades, i s’abarateixen un 10,36%. També baixaren peixos com les anxoves (-7,69%), els galls (-7,04%) i el llucet (-4,80%). Així i tot, les organitzacions agràries i de consumidors continuen denunciant la diferència que existeix entre el preu a què es compren les fruites, les verdures, la carn i el peix als productors i el preu de venda al públic a les botigues.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
En lloc de especular sobre nombres relatius, 1856%, 500%, 325% que donin quantitats de numeros reals. Per exemple: taronjas 0'59 euros, mandarinas 0'61 euros, pomas 0'55 euros, lletugas 0'55 euros, etc. O sigui que siguin els matexos pagesos els qui mos proposin els preus que hem de pagar per las sevas lletugas, taronjas, cols, etc. Lo que ès lo matex que suggerir preus màxims, el comprador o consumidor sabria que per una lletuga pot pagar 0'55 euros, però si li demanan 0'56 euros se li recomana que no la compri. Se tracta de ensenyar a comprar an el comprador, que generalment amb la LOGSE no té idea del valor de las cosas.