'Filet d'Or' i 'Catalineta', els possibles noms de dos cossos celestes
Aquest dijous dia 12 a les 12:30 la Fundació Sa Nostra acollirà un acte de suport al projecte Es Nostro Cel per demanar a la Unió Astronòmica Internacional que dos cosos celestes rebin el nom de Filet d’Or i Catalineta, protagonistes de la rondalla tradicional. L'acte consistirà en la presentació de projecte a càrrec del doctor Sebastià Barceló, exalumne de Física de la UIB i investigador postdoctoral a la Universitat de Granada.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- ‘Microcosmos mironià vs. microcosmos lul·lià’, de Montserrat Farràs, analitza les semblances entre dos genis
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
EFE MADRID Martes, 15 diciembre 2015, 16:50 El sistema planetario µ Arae, ya tiene nuevo nombre: desde hoy su estrella se llama Cervantes, nombre promovido por la Sociedad Española de Astronomía y el Planetario de Pamplona, y los cuatro planetas que la orbitan Quijote, Rocinante, Sancho y Dulcinea. La Unión Astronómica Internacional (IAU), encargada de asignar nombres oficiales a los objetos celestes, acaba de anunciar esta decisión después de convocar NameExoWorlds, un concurso público para renombrar a los sistemas planetarios hallados en los últimos años. Cervantes era el nombre de la candidatura española, un nombre promovido por la Sociedad Española de Astronomía y el Planetario de Pamplona para este concurso internacional.
Es que jo som foraster, betzolet
Aquests noms son títols de contes molt nostrats. El que no ho sap, o és perque és foraster, o perque a casa seva enlloc de contes, li llegien altres històries menys adequades pels infants.
Yo le pondria Valtonyc-Nº1. Nuestro héroe no merece menos.
Generalmente se bautiza a los astros recién descubiertos con el nombre de la persona que ha conseguido el hallazgo. O del centro astronómico al que pertenece. Incluso siglas alfanuméricas. No creo que la tal Catalineta hay descubierto nada en su vida