'Treballar la terra per pagar a Déu', un llibre que analitza la història agrària mallorquina a través de l’impost del delme
Treballar la terra per pagar a Déu, de la historiadora Maria del Camí Dols Martorell, és la nova obra editada per Illa Edicions. El llibre analitza el delme de la catedral mallorquina com a reflex de l’estructura socioeconòmica de l’illa. A principis del segle XV era un impost ben consolidat, amb una estructura i un funcionament complex que l’autora va desgranant al llarg de les pàgines. El delme va ser un dels impostos més importants de què se servia l’Església de Mallorca per a engrossir les seves arques.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- ‘Microcosmos mironià vs. microcosmos lul·lià’, de Montserrat Farràs, analitza les semblances entre dos genis
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
S’església, sempre des costat des poder, sempre exercint es poder. I una cosa més: com és que a Eivissa s’agricultura de subsistència arriba fins pràcticament s’era turística, amb un minifundi brutal, diuen que com una Arcàdia?
Promet ser un llibre interessant. El compraré.
En pocas palabras. El pueblo llano y sencillo, generalmente pobre o de escasísimos recursos trabajaba la tierra. Tan pronto aparecían los primeros frutos una parte de ellos se iban a la iglesia que con su cuento eterno, vivían a cuerpo de rey. Con la Iglesia, siempre se topa.