Cultura i País vol més inversió cultural a les institucions
El grup d'anàlisi i opinió presentà ahir un manifest de dotze punts que reivindica la importància de la cultura en la societat
El grup d'anàlisi i opinió Cultura i País demana que el fet cultural "tingui una major importància i sigui un centre polític i social de primer ordre", tal com exposà ahir el coordinador dels grups de treball de l'associació, Damià Pons, qui presentà el manifest Per un nou impuls a la cultura.
El document té vint-i-cinc pàgines i fou avalat per 31 persones. Conté 12 punts desenvolupats "fruit de l'anàlisi i la reflexió sobre la situació existent" i resumits en dotze propostes "destinades al proper Govern", comentà Pons. Entre els punts reflectits en el manifest, hi destaca l'estimulació del capital cultural en la formació i en la societat. "Està demostrat que els alumnes de més èxit són els que provenen de famílies que aposten per la cultura i que les societats on aquest sector està més potenciat surten abans de la crisi", assenyalà el coordinador. Pons explicà que el document és crític en les inversions de les institucions en la cultura. "Els pressuposts són miserables, tant en el Govern com en el Consell i en els ajuntaments, molt inferiors a la mitjana estatal", remarcà.
La cultura com a eina de la cohesió social, el disseny d'un sistema estratègic en aquest àmbit a les Balears, la potenciació de la creació de públics en els àmbits de l'educació i una major defensa del valor del patrimoni són altres punts que recull el text.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Primer comiat a Manel Domènech
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No us equivoqueu: el que està demostrat és que els alumnes de més èxit són els que provenen de famílies adinerades. Tan simple com això. La cultura no hi té res a veure, perquè és una superestructura determinada per l'economia: basta veure el nivell cultural dels grans empresaris mallorquins.