Sassu, records de Mallorca
Atessa inaugura un museu dedicat a l'obra del pintor italià que visqué a l'Illa durant quaranta anys. Els seus quadres són un homenatge a la cultura mediterrània
Un nou museu dedicat al pintor italià Aligi Sassu a la ciutat d'Atessa recupera les arrels mallorquines de l'artista, que passà grans temporades a l'Illa. La inauguració del centre Sassu coincideix amb el desè aniversari de la seva mort.
Contemporani de noms com Pablo Picasso i Rafael Alberti, amb qui va mantenir una estreta amistat, Aligi Sassu (Milà, 1919- Pollença, 2000) va viure una "nova joventut" a Mallorca, on descobrí i incorporà diversos recursos que ara es poden veure en el primer museu dedicat íntegrament a la seva obra.
Colors vius, paisatges mediterranis i la tauromàquia com a element protagonista en una de les sèries de quadres són alguns dels préstecs que Sassu va prendre de la terra on visqué quaranta anys, des del 1964. "La cultura mediterrània uneix el món de Sardenya a Mallorca". Sassu llegí els clàssics espanyols, fou amic de molts artistes i va tenir sempre un amor especial per la pintura espanyola", explicà Alfredo Paglione, cunyat de Sassu i un dels millors coneixedors de la seva obra.
Entre les influències espanyoles, Pablo Picasso és per ventura qui més es deixa sentir en la seva obra, després que ambdós artistes entrassin en contacte a la ciutat italiana d'Albisola, quan Sassu realitzava diversos treballs de ceràmica. "Un dia el va visitar Picasso i aquest, que s'assabentava de tot, li digué: 'Encara es pinten cavalls a Itàlia?' i Sassu li respongué: 'Sí estimat Pablo, els cavalls corren molt", recordà entre somriures Paglione sobre aquella primera trobada.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.