El pebre bord, que dóna color a la sobrassada, en perill d'extinció
Agricultura publica un estudi sobre l'aprofitament d'aquesta espècie
L'hivern de fa cinc anys succeí una cosa estranya a Mallorca: la sobrassada tornava blanca. Paral·lelament a aquell fet, un boig entrà a l'església de la Sang i tomà el Sant Crist en terra. Dos símbols de la mallorquinitat estaven en perill. L'esmicolament de la imatge més devocional de l'Illa era fruit de la cabòria d'un individu. Que les sobrassades no fossin vermelles tenia una explicació científica. El pebre bord industrial que es duia de fora no tenia les mateixes propietats conservadores que la varietat autòctona. Ara la Conselleria d'Agricultura ha publicat un estudi de la investigadora de la UIB Carme Rosselló sobre la varietat autòctona de pebre tap de cortí, que és la casta de pebre que un temps s'assecava al sol penjat a les façanes de les cases o sobre canyissos.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.