El pebre bord, que dóna color a la sobrassada, en perill d'extinció
Agricultura publica un estudi sobre l'aprofitament d'aquesta espècie
L'hivern de fa cinc anys succeí una cosa estranya a Mallorca: la sobrassada tornava blanca. Paral·lelament a aquell fet, un boig entrà a l'església de la Sang i tomà el Sant Crist en terra. Dos símbols de la mallorquinitat estaven en perill. L'esmicolament de la imatge més devocional de l'Illa era fruit de la cabòria d'un individu. Que les sobrassades no fossin vermelles tenia una explicació científica. El pebre bord industrial que es duia de fora no tenia les mateixes propietats conservadores que la varietat autòctona. Ara la Conselleria d'Agricultura ha publicat un estudi de la investigadora de la UIB Carme Rosselló sobre la varietat autòctona de pebre tap de cortí, que és la casta de pebre que un temps s'assecava al sol penjat a les façanes de les cases o sobre canyissos.
També a Illes Balears
- Mercadona acomiada una treballadora per haver atès els clients en català
- Campanya contra empreses turístiques que col·laboren amb el genocidi del poble palestí
- Milers de persones clamen a Palma: «Davant la turistificació de les nostres vides, trobaran un poble combatiu»
- La CAEB demonitza la protesta pel dret a una vida digna: «El turisme mereix el respecte i la consideració de tothom»
- Camisetes verdes exhaurides. Divendres se'n distribuiran 10.000 més
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.