Lawrence i els ocells (1919)
L'escriptor britànic David Herbert Lawrence (Eastwood, Nottinghamshire, 1885-Vence, Provença, 1930), inspirador de grans controvèrsies dins la societat del seu temps, que el considerava excessivament eròtic en els seus relats, per altra banda amb una duresa de detalls que el puritanisme imperant no podia tolerar. Algunes de les seves obres foren prohibides, com en el cas de la novel·la Arc-en-cie, que el 1915 era acusada d'obscenitat. Sortí d'Anglaterra i viatjà arreu del món, tot residint, segons l'època i les circumstàncies, a França, Itàlia, Mèxic, Estats Units i Austràlia, havent fet també una breu estada a Mallorca, a l'Hotel Príncipe Alfonso de Cala Major, que ja funcionava la dècada del 1930. Alguns ambients més permissius on poder publicar la seva literatura vitalista, és a dir, la glorificació dels instints en contra de les restriccions socials, li varen permetre gaudir d'alguns èxits, entre els quals L'amant de Lady Chatterley, editada en totes les llengües i portada al cinema i al teatre amb tota mena de versions. Hi ha, però, en la literatura de Lawrence, de caire més naturalista o ecologista, un art més refinat, com quan descrivia aquell paisatge d'hivern:
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.