Mor Alexis Carrel (1944)
Mor a París el cirurgià Alexis Carrel (Lió, 1873), que a més de les seves investigacions científiques i descobriments, expressà la seva filosofia en el llibre La incògnita de l'home, publicat el 1935. Les seves idees, tanmateix, no eren democràtiques sinó més properes al feixisme, ja que la seva visió de l'home era autoritària i visualitzava una «elit» intel·lectual que havia de dirigir el món. Durant la Primera Guerra Mundial, Carrel havia servit en els rengles de l'Exèrcit francàs i la seva contribució, per altra banda ben d'agrair per part dels combatents ferits, a reduir la corba de mortalitat a causa de ferides infeccioses, fou un fluid antisèptic compost essencialment d'una solució d'hipoclorit sòdic. Carrel havia obtingut el seu títol de metge a la Universitat de Lió el 1900 i no va trigar gens a demostrar que era un destre cirurgià. Quelcom degué esdevenir, quan la seva trajectòria en aquest sentit era prou eficaç i meritòria, per deixar-ho tot de banda i posar un oceà pel mig. El trobam el 1904 al Canadà. Ja no vol entrar en un quiròfan i pretén fer-se ramader. Comprar un ranxo i criar-hi vaques. Tanmateix, tornà a la ciència i treballà un altre cop en la medicina als Estats Units. El 1906 era admès en el Rockefeller Institute for Medical Research de Nova York, una destinació on restà fidelment fins l'any 1939. Allà treballà en assumptes tan importants com els trasplantament d'òrgans i, per tal de subministrar adequadament la sang al nou indret de l'òrgan, desenvolupà una tècnica mitjançant la qual els vasos sanguinis es podien suturar delicadament, és a dir, cosits pels seus extrems. Ho demostrà el 1902 i només hagué de menester, per a fer-ho, tres punts.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.