La forma de les panades (1640)
19/08/04 0:00
Avui ja ningú no dubta que les panades mallorquines, que és rebosteria pasqual, tenen el seu origen en la tradició jueva, depurades, és clar, del porquim, i reduïdes a la carn de xot i la pasta àzima, entre d'altres ingredients i guarnicions, com és l'amanida de lletuga que també fa referència a l'episodi bíblic que és evocat en el decurs de la festa. Però... I la forma? Direm que hi ha també panades mallorquines de peix i de pèsols per al temps d'abstinència... però, i la forma? Una cassoleta tapada i coronada que ens porta a altres indrets de la cultura europea, especialment dels segles XVI i XVII.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.