La forma de les panades (1640)
19/08/04 0:00
Avui ja ningú no dubta que les panades mallorquines, que és rebosteria pasqual, tenen el seu origen en la tradició jueva, depurades, és clar, del porquim, i reduïdes a la carn de xot i la pasta àzima, entre d'altres ingredients i guarnicions, com és l'amanida de lletuga que també fa referència a l'episodi bíblic que és evocat en el decurs de la festa. Però... I la forma? Direm que hi ha també panades mallorquines de peix i de pèsols per al temps d'abstinència... però, i la forma? Una cassoleta tapada i coronada que ens porta a altres indrets de la cultura europea, especialment dels segles XVI i XVII.
També a Illes Balears
- La diputada de Vox que ha impulsat la llei per urbanitzar en sòl rústic és propietària d’una empresa immobiliària
- Tots els horaris i itineraris de les marxes per la Pau i la Vida en solidaritat amb Gaza
- La segregació d'alumnes per raó de llengua torna a fracassar: més del 80% de les famílies tria el català com a llengua de primer ensenyament
- Ciutadans protesten a l'arribada d'un vol de Tel-Aviv a Eivissa en què viatjarien membres de l'exèrcit israelià: «No són benvinguts»
- Ha mort Baltasar Llompart i Cortès, empresari i espeleòleg, compromès amb la llengua, la cultura i el territori de Mallorca
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.