El carrer de Can Escursachs (1872)
Els carrers tenen la seva pròpia vida. Neixen de quatre cases i al llarg de les generacions van creixent i es transformen. De vegades moren, és a dir, desapareixen sota qualsevol reforma urbana. El carrer de Can Escursachs sobreviu des de l'Edat Mitjana. El 1872, quan era enllestit el Banc Balear, avui sucursal del Banc d'Espanya, obra a càrrec de l'arquitecte eclèctic de tendència neoclàssica Joan Sureda Villalonga, i que comptà, així mateix, amb la intervenció de l'arquitecte Miquel Rigo i Clar i de l'escultor Antoni Vaquer, l'antiga via pública que era carreró que no passa o sense sortida, esdevingué més ampla i amb sortida al carrer del Banc i entrada pel de Mut. És per això que hom sospita que el nom, Escursach, podria ser una deformació del mot «atzucac», que vol dir «carrer de cul de sac». Sembla però, que també es tractava d'un àlies o un cognom. Potser que al marge de tals especulacions, el que ens interessa és que el carrer conserva part arquitectònica pròpia del segle XIX amb elements del XVIII i en destacaríem algunes botigues, amb la seva portalada de fusta, ben característiques.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.