El carrer dels Fideus (1298)
El famós viatger venecià Marco Polo (1254-1323), que havia visitat tota l'Àsia per Mongòlia, retornant per Sumatra, trobant-se presoner, després, dels genovesos, dictava el 1298 a Rusticià de Pisa, la narració dels seus viatges, preciós document on parla amb detall dels costums orientals i dels singulars menjars que se servien a la taula del Gran Khan, com aquella mena de «llargs cucs de pasta» que coneixem, des d'aleshores, com «vermicelli» o fideus. Així, doncs, és creença popularment generalitzada que els tals «vermicelli», pasta de farina de blat, ja sola, ja mesclada amb gluten i fècula, en forma de cordell molt primet, que un cop preparada es feia eixugar en el carrer, com aquell que posa la roba de la bugada al sol, caracteritzaven aquest racó de Ciutat. Des del segle XV els fideus són presents als nostres mercats i a la nostra cuina. L'ofici de fideuer és, per tant, entre nosaltres, medieval i els documents ens parlen d'alguns veïns d'aquesta via pública com Joan Serra, que el 1514 hi tenia botiga de venda de pa i pasta. Hi habitava també una tal Picarda i hi havia posat despatx Joan Sagrera. Carrer curt, en un dels seus cantons hi treballava el paraire Gabriel Fuster i per altra banda, el xueta Baltasar Boga, hi feia de forner i es troba documentat el 1488.
També a Illes Balears
- MÉS presenta a Sóller les seves propostes contra la massificació turística: «Sense decreixement no hi ha futur»
- A la mort d'en Joan Taverner
- El PSIB-PSOE fa una crida a la participació en la Diada per la Llengua davant els atacs del Govern al català
- Denuncien que IB3 Televisió obvia el traspàs de Manel Domènech però informa sobre la mort de Manolo el del Bombo
- Taula redona a Palma sobre els drets lingüístics i la diversitat a l'escola
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.