La UIB crea un mètode científic per millorar la qualitat dels aliments
Palma08/11/03 0:00
Investigadors de la UIB, en col·laboració amb científics d'altres centres d'investigació, han desenvolupat un mètode que «garanteix la localització de les peces defectuoses en l'elaboració del formatge de Maó, la sobrassada, el llom embutxat i el cuixot». El sistema consta d'«una metodologia no destructiva», inclosa en la cadena de producció, mitjançant l'ús d'ultrasons. Per exemple, entre les aplicacions dels ultrasons en l'elaboració d'aquests productes, l'equip d'investigadors assaja un mètode que facilita la deshidratació del formatge i l'entrada de la sal d'una manera més aviada, la qual cosa permet prescindir de les immersions successives en aigua amb sal.
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.