FELIP OLIVA.Palma.
«La plus bella vila que haguem vist mai jo i els que amb jo eren». Aquestes foren les significatives paraules, de fascinació i admiració, que el rei en Jaume va pronunciar després de conèixer l'aleshores Ciutat Islàmica de Palma, en la fecunda època en què es llançà a l'aventura de la conquesta de Mallorca, el 1229.
Per la seva part, Munar mostrà la seva satisfacció per haver complert tots els objectius marcats i definí l'obra com a «instrument perquè els mallorquins i els que ens visiten de fora coneguin la nostra llengua, la nostra història, els personatges il·lustres com també el nostre tarannà». Va destacar així mateix que aquesta guia ha de constituir un referent per a les noves generacions i va concloure afirmant que resulta de gran utilitat atès que «cal conèixer el passat per entendre el present i planificar el futur».
I aquestes paraules serviren ahir al geògraf i coautor de la darrera entrega de la Guia dels Pobles de Mallorca, dedicada a Ciutat, que es presentà ahir a l'Ajuntament de Palma amb l'assistència de nombroses autoritats i públic. Hi foren entre d'altres, la president del Consell, Maria Antònia Munar, que ha presentat els 53 volums arreu de l'Illa; el batle de Palma, Joan Fageda com també el president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra i la directora de Publicitat i Vendes del Grup, Carme Serra.
Amb un total de 300 pàgines, la guia que clou la col·lecció, editada pel Grup Serra en col·laboració amb el Consell Insular de Mallorca, volia ser, segons la seva coordinadora, Margalida Tur, «una obra didàctica i clara» assequible tant per a adults i per als més joves «per conèixer una història que sovint ignoram».
Margalida Castells, Miquel Grimalt, Margalida Pascual i el mateix Gaspar Valero, d'entre un equip molt més ampli, integren el grup d'especialistes que han treballat en l'elaboració de la guia palmesana. Com recordà el president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, de cinc anys ençà sorgí la idea d'editar aquest manual com a prolongació de l'exitosa Gran Enciclopèdia de Mallorca, avui pràcticament impossible d'aconseguir. Així mateix, es va lamentar de no haver pogut editat, de moment, una obra similar sobre la història dels fills il·lustres de Palma.
El batle de Palma, que va destacar el «gran valor» d'aquesta obra va manifestar durant la seva prèdica que la guia «es converteix en un mostrador per als lectors de la història que hem forjat entre tots i que aglutina qui som, d'on venim, que oferim i cap on anam».
A aquest volum, que es pot adquirir amb Diari de Balears i Ultima Hora, s'hi pot trobar un recull històric, itineraris arquitectònics i artístics així com llegendes populars i curiositats sobre personatges il·lustres que han edificat el que és avui la Ciutat de Mallorca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.