El debat entorn a cèl·lules mare centrà l'obertura de la trobada sobre genètica

La UIB acollí la inauguració de les Jornades sobre gens, clonació i societat

TW
0

Prop de tres-centes cinquanta persones es reuniren ahir en una de les sales de conferències de l'edifici de l'Escola d'Hostaleria de la Universitat de les Illes Balears per assistir a la inauguració i primera ponència de les Jornades sobre Gens, Clonació i Societat que organitza el Club Ultima Hora, juntament amb el Govern i la Universitat.

El president del Parlament, Maximilià Morales; la consellera de Sanitat, Aina Salom; el vicerector Gabriel Moyà; Pere Serra, president editor del Grup Serra, i Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB, foren els encarregats d'inaugurar oficialment la trobada per donar pas a la primera de les conferències, Les cèl·lules mare: reptes, dilemes i esperances, del director del Laboratori d'Expressió Gènica de l'Institut Salk de Califòrnia, Juan Carlos Izpisúa.

El primer a parlar fou Pere Serra, qui posà de manifest que cal «un reconeixement de la genètica», ja que aquesta ciència pot en un futur «curar moltes malalties i perllongar la vida dels humans». Serra cedí la paraula a la consellera Salom, qui esmentà la necessitat de «construir una ètica adequada» a una qüestió que «atreu la societat en general» i per la qual passa «el futur de la medicina».

El darrer a intervenir-hi fou el coordinador del cicle, Andreu Palou, que destacà de les jornades, a banda de l'alta qualitat dels ponents i participants, que suposen «un punt de confluència entre la societat balear i els nous coneixements científics. La biologia és el futur i el futur avui és aquí».

Juan Carlos Izpisúa començà la seva xerrada disculpant-se pel fet que «no us podré xerrar en la vostra llengua» i s'endinsà des de l'inici a analitzar el comportament de les cèl·lules, des de la seva diferenciació fins al procés de formació de teixits, i en concret la formació de teixits cardíacs.