Dolços de Tots Sants per als golafres

Panellets i rosaris són a Mallorca els pastissos típics de la festivitat

TW
0

Els dolços continuen el novembre el protagonisme que van tenir l'octubre els bunyols. Arriba Tots Sants i a Mallorca els golafres aposten pel consum dels panellets. Des de fa una setmana aquests dolços s'exhibeixen als aparadors de les més cèntriques pastisseries, i també a les confiteries de mestres artesans mallorquins, com Bartomeu Amorós, propietari de Cas Net. El seu obrador es troba aquests dies a ple rendiment, ja que en aquesta època, els seus panellets són molt apreciats.

Gabriel Amorós, fill del mestre, va assenyalar que la base primordial del panellet és quilo d'ametlla per quilo de sucre i lligar-ho amb ous. A aquesta massa ben treballada se li van afegint els sabors de cafè, taronja, coco, pinya, xocolata, avellana, maduixa, rosa, vainilla, canyella, pinyons, vermell d'ou i codony, essent aquestes tres darreres varietats les que gaudeixen de major demanda.

En aquesta confiteria es treballa amb ingredients de gran qualitat, per això s'empra ametlla i pinyons nacionals, garantint així un exquisit bouquet en el gust del dolç. Per als petits i no tan petits estan els rosaris de dolços, que a Cas Net continuen l'ancestral tradició familiar. Les varietats són de «yemitas» o de pasta real, realçats amb glòries de bombons o «frutillas». Una altra mostra són les patenes de pasta real llisa o de maduixa, ornamentades amb motius religiosos.