La Mostra de Cuina Mallorquina obria ahir al migdia les portes
al recinte firal del polígon de Llevant en una edició més especial
que mai. I és que aquest any és el de la seva majoria d'edat. Són
ja 18 anys en què la gastronomia mallorquina ha anat cobrant cada
cop major protagonisme. «Haver arribat a la majoria d'edat és molt
important. Vull agrair la tasca dels empresaris que han tingut fe i
han cregut en tot allò que és de Mallorca. La Mostra compleix el
seu 18è aniversari amb la satisfacció que la nostra cultura hi està
present any rere any». Així obria l'acte d'inauguració Toni Gil,
president de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca,
entitat organitzadora de la mostra.
Les principals autoritats illenques assistiren a la tallada de
la cinta, donant el sus a un esdeveniment popular que l'any passat
va congregar a taula unes 70.000 persones. La Mostra de Cuina
estarà oberta fins al proper 19 d'abril. Hi participen un total de
20 restaurants, l'Escola d'Hosteleria de les Illes, l'IES Guillem
Colom de Sòller i l'IES de Calvià. També hi ha forns i
pastisseries, i vins, licors i altres ingredients per fer un bon
àpat. En els seus discursos, la tinent de batle Carme Feliu; el
conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, i la
presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, coincidiren a
assenyalar la importància d'aquesta mostra per a la promoció dels
productes de les Illes, i destacaren que aquest esdeveniment s'ha
convertit en una de les fites culturals i socials més importants de
Mallorca.
El president del Govern, Francesc Antich; la delegada de Govern,
Catalina Cirer; els consellers d'Agricultura, Mateu Morro, de
Turisme, Celestí Alomar, i d'Obres Públiques, Francesc Quetglas; la
directora d'Ibatur, Tiffany Blackman; el comandant general de
Balears, Juan Yagüe, i el president de la Caeb, Josep Oliver,
foren, entre d'altres, els convidats que pogueren degustar les
receptes més tradicionals, així com les noves tendències de la
cuina insular. La comitiva d'autoritats anà saludant estand per
estand, alhora que aprofitava per anar fent alguna degustació. A
l'expositor del Grup Serra foren rebuts per Miquel Joy i Toni
Català.
L'horari de la mostra és de 12.30 a 16 i de 19 a 23 hores.
Greixonera de fideus a la marinera, pebres farcits de lluç, lloms
de xot amb salsa de romaní, arròs sec de carn i verdures, pop amb
ceba, pastís d'ametlles amb xocolata i pastís de formatge amb
melmelada de maduixa, són algunes de les delícies que s'hi
ofereixen. Paral·lelament, a la sala d'exposicions del recinte es
realitza un interessant programa de conferències i tast, així com
una exposició pictòrica. Avui tindrà lloc el lliurament de Premis
del XIV Certamen de Pintura Mostra de Cuina. En la seva XVIII
edició, la mostra està plenament consolidada. No només compta amb
públic de Palma, sinó que també molta gent de part forana s'hi
desplaça per tastar les exquisideses.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.