Els mesos de l'estiu, quan la calor és molt forta i l'aire
calent, ve de gust refrescar-se. Una bona i original manera de
fer-ho és amb els còctels.
Carlos Gornés, regent del Guacamayo i expert cocteler amb un
llarg currículum i multitud de premis al seu darrere, ens suggereix
un parell de receptes per passar la set i de passada una estona
divertida.
Els licors i alcohols amb denominació d'origen de la nostra
comunitat tenen cada vegada més acceptació entre el públic, i la
utilització d'aquests elements per a l'elaboració d'aquests
combinats és només una altra més de les possibilitats que ens
ofereixen les begudes de les nostres Illes.
A banda d'aquests productes típicament illencs, les
destil·leries i licoreries balears fabriquen gran quantitat de
licors que tenen altres procedències i que es coneixen
internacionalment, com el rom o el curasão, que cada dia
s'utilitzen més en aquest sector.
Substituir la ginebra d'alguns clàssics com el ginlet o el
ginfizz pel xoriger menorquí és només una de les possibilitats que
ens ofereixen els nostres licors.
La mescla de palo amb sifó és un bon exemple de la cocteleria
popular basada en productes illencs.
Aquesta combinació encara continua sent una beguda popular, però
les barreges d'aquest licor tan típicament mallorquí han
evolucionat cap a mescles més sofisticades. Les herbes, malgrat ser
una beguda que es beu sense combinar amb cap altra, també presenten
possibilitats de ser complementades amb altres begudes que
contrastin amb el seu sabor, com ara el bitter.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.