Neix el famós Dom Perignon (1638)
Dom Perignon nasqué el 1638 a la localitat francesa de Sainte-Menehould, una població molt lligada a la riquesa gastronòmica del país amb les seves famoses receptes locals i els seus vins de primera qualitat. Era fill d'una família de l'alta burgesia i tot i que l'esperava una vida de privilegis socials, s'estimà més la dels claustres atret per la vocació religiosa. Sembla que era un home molt intel·ligent i dugué a terme càrrecs administratius dins la comunitat conventual. Sembla que va estar un breu temps en el convent benedictí de Sant Feliu de Guíxols i que allà va fer proves amb el suro de Girona, que sembla esser l'únic que tapa hermèticament el vi de Champagne sense destruir-ne cap de les virtuts, al contrari d'altres suros. Llavors, Dom Perignon va fer diferents experimentacions amb el vi de la seva regió, n'estudià les fermentacions i n'aplicà les seves noves idees. Una era barrejar els diferents vins champagne, amb la qual cosa aconseguí un brou excel·lent. Com que aquell home era un tastavins de primera, encara que ja fos molt vell «posseïa tal sensibilitat de paladar que era capaç de reconèixer la procedència dels diferents vins de l'abadia només tastant-los, aconsellant després de mesclar el vi de tal o qual vinya amb el de tal o qual altra, en les proporcions que ell mateix indicava». D'altra banda, Dom Perignon introduí el tap de suro per a les ampolles. Fins aleshores, els taps eren de fusta, voltats de cànem trempat amb oli. Quan en temps de primavera moltes d'aquestes ampolles sofrien una segona fermentació que converteix el vi de Champagne en líquid escumós, aquesta es podia controlar amb el tap de suro i això en suposava l'èxit final.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.