La novel·la negra de postguerra (1945)
Una editorial barcelonina, la Cliper, posa en marxa una de les col·leccions de novel·la, aleshores de més prestigi, que els lectors agraeixen en un moment de tants silencis intel·lectuals, quan la censura domina tota lletra impresa en aquest país. La seva biblioteca d'autors britànics, amb el pont de Londres com anagrama, és, sens dubte, un èxit per als habituals del quiosc. Austin Freeman, Seidon Truss, GD&M.Cole, Hedley Barker i especialment Edgar Wallace figuren en la llista. Edgar Wallace, amb episodis com La força invisible, Altre cop Mr. Reeder o Tam, l'aviador és el que posa més emoció al panorama. I surten imitadors, és a dir, autors d'aquí i relats pseudobritànics que signen amb nom anglosaxó, transformat o inventat. Però el negoci és el negoci i això és el que es ven. La paraula Wallace ja no és un nom propi i personal sinó la definició d'un gènere. Així, la Cisne, també de Barcelona, publica la sèrie Wallace i adverteix els lectors: «Tremolau espantats, deixau-vos dur pels autors que més fama han aconseguit en el conreu d'aquest gènere, a través dels laberints d'intriga i misteri que han sabut crear per al vostre esplai. Volíeu emocions? Doncs aquí les teniu! Volíeu tastar l'agredolçor de les sensacions fortes? Doncs assaboriu-les al vostre gust. Aspiràveu a sondejar inexplicables misteris, a seguir els raonaments de cervells privilegiats; aquesta és la vostra oportunitat. Rara vegada se us presentarà aquesta avinentesa fora de la col·lecció que a costa de grans sacrificis us ofereix ara l'Editorial Cisne. Llegiu els primers títols i us garantim que aquesta serà la vostra col·lecció predilecta. Preu de l'exemplar: 2'50 pessetes».
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.