Si avui és dissabte de glòria, panades i robiols!
Tot i que ara es poden menjar tot l'any, cases i comerços mantenen viva aquesta tradició
Palma03/04/99 0:00
Temps era temps quan s'esperava l'arribada del Dissabte Sant, fins i tot el toc de les dotze de la nit, per poder assaborir les panades. Ni es menjava carn tant sovint, ni els manaments de l'Església se saltaven amb la mateixa alegria que ara. Els dies de Pasqua s'esperaven amb frisança. «Era costum fer un parell de panades d'engany, que hom farcia d'ossos i de closques de cargols, en comptes de carn, i que es destinaven a burlar els golafres. També es donaven panades als amics i coneguts com a mostra de bona amistat i gentilesa. Hom també en donava a les autoritats i a les famílies que portaven dol, a les quals el costum els vedava de fer-ne», així queda recollit al Costumari català de Joan Amades.
També a Illes Balears
- Mercadona acomiada una treballadora per haver atès els clients en català
- Campanya contra empreses turístiques que col·laboren amb el genocidi del poble palestí
- Milers de persones clamen a Palma: «Davant la turistificació de les nostres vides, trobaran un poble combatiu»
- La CAEB demonitza la protesta pel dret a una vida digna: «El turisme mereix el respecte i la consideració de tothom»
- Camisetes verdes exhaurides. Divendres se'n distribuiran 10.000 més
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.