Els crims del general Pinochet (1973)
L'Estadi Nacional de Santiago de Xile deixa d'esser camp de concentració i recupera la seva funció esportiva. El general Pinochet, l'assassí del President Allende, ja ha fet net el recinte. Dues setmanes abans, els comandants en cap de les forces armades derrocaven el govern socialista d'Allende i bombardejaven el palau presidencial. Hi havia ja en aquell moment quatre mil morts. Declarats fora de la llei del Dictador tots els partits marxistes i els altres partits d'esquerres del país, un gran nombre de partidaris d'Allende són capturats per la tropa i tancats a l'Estadi de futbol. La Junta militar «posa preu» al cap dels dirigents d'Unitat Popular i és detingut el secretari general del PC, Lluís Corbalán. I tal dia com avui, Pinochet ofereix el vint per cent del benefici de la confiscació de béns a les persones que facin denúncia del patrimoni dels membres dels partits polítics d'Unitat Popular. En aquest desgavell, més de deu mil persones seran secretament executades i donades per desaparegudes. Però tants de morts, tanta sang, tindrà la seva continuació en una política repressiva que fa servir les tècniques de tortura física més avantguardistes del món del terror (electricitat als pits i vagina de les dones o als testicles dels homes, entre brutals agressions, violacions, robatori de criatures nascudes a la presó, greuges de tota mena en una ofensiva psicològica que condueix detinguts a esclatar-se el cap contra la paret en un desesperat suïcidi...) i totes les animalades secretes, sigui dit amb perdó dels animals, sempre millors que l'espècie humana. Com deia Capri, en una de les seves expressions entorn d'una tragèdia, «no us hi vulgueu trobar»...
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.