cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Dos amics i una dona major, expulsats d'un bar per parlar en català: «¡Háblame en español!»

Greu cas de catalanofòbia al País Valencià. El periodista V. G. D., acompanyat d'una amiga i la seva mare de cent anys, han estat expulsats d'un bar per parlar en català a una cambrera.

En concret, tal com el periodista ha relatat a les xarxes socials, els fets han tengut lloc al bar Doña Petrona del mercat de Russafa. Quan ell i les seves acompanyants han intentat fer la comanda en català, la persona que els ha atès els hi ha etzibat: «Háblame en español. No quiero saber nada del valenciano».

Quan han intentat, de bones maneres, tornar a fer la comanda en català oferint-se a traduir-la al castellà, la cambrera ha persistit en la seva actitud i ha estat quan ha intervingut l'encarregat de l'establiment que els ha convidat a anar-se'n.

Posteriorment, l'encarregat del bar Doña Petrona s'ha disculpat per l'incident a través de les xarxes socials i ha assegurat que no tenen cap problema amb la llengua pròpia del País Valencià.

V. G. D. ha acceptat les disculpes de l’encarregat i ha demanat, a través de les xarxes socials, que no hi hagi represalies contra la treballadora i la resta de personal de l’establiment, alhora que ha reclamat respecte cap a la llengua pròpia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ll.F Lorenzo, fa 8 mesos
Dit amb humor…l’espanyol per a “las tapas del bar” i la llengua valenciana i catalana per a la poesia.
Valoració:5menosmas
Per xisca, fa 8 mesos
Sols pel respecte cap a la dona major que hi havia al grup, per educació havia de callar. La grolleria parlar per la seva boca. FORA DE CASA!!
Valoració:10menosmas
Per pregunto, fa 8 mesos
A on son els que sempre clamen que s´ha de complir les lleis i la Constitución?
Valoració:10menosmas
Per MMXXIX, fa 8 mesos
No crec que hi haguessin hagut conseqüències per al personal que ha tengut aquest comportament. Tanmateix, demanar al propietari que 'no hi hagi represàlies' demostra que estam fets de pa sucat amb oli, per això és ben normal que no ens prenguin seriosament i se'n riguin de nosaltres i de la nostra llengua.
Valoració:6menosmas
Per @Menos es más, fa 8 mesos
Per ací hi pul.lula un tal multinick que no para de repetir que Menos és más. Té tota la raó, a menys cultura hi ha més estultícia. M,imagin que en això darrer en serà un gran expert, no para de repetir-ho sempre com un lloro!
Valoració:7menosmas
Per ARRUIX!, fa 8 mesos
Ja és ben hora, de posar a tota aquesta gentussa que se sent superior a noltros per no ser català, valencià o balear, al seu lloc.
I de reclamar les competències d'estrangeria perque se gestionin els permisos i documentacions a les comunitats autònomes, per poder expulsar a tots estrangers que no se porten bé, malgrat ja els hagin donat la nacionalitat.
Sobra gent i els maleants que delinqueixen o maltracten a la nostra gent, sobren el doble.
Valoració:13menosmas
Per Vicent, fa 8 mesos
De xusma d'aquesta, cada vegada en tenim més. Crec que a aquesta impresentable se li ha d'acomiadar sense contemplacions. No es pot ofendre d'aquesta manera als clients.
Valoració:14menosmas
Per Schmidth, fa 8 mesos
I com més dies passin més casos es donaran. Mos tenen una porada! Tan grans ells, tan imperialistas, tanta guarcia civil i policía nacional a por ellos i tant de toro de osborne què en sentir parlar en català els desmontes!! Idò ja sabem com fer-ho... xerrem-los-hi tant com poguem! El conflicte ja no és ni polític... és cultural, com sempre els hi passa als de la gran nación española. Olé!!
Valoració:12menosmas
Per Tina, fa 8 mesos
Les ressenyes són ferestes, particularment quan parlen del personal i són totes de gent castellano parlant. Res, un altre antro on no posar-hi mai els peus.
Valoració:9menosmas
Per Quin desastre, fa 8 mesos
Un lloc on no anar-hi mai. !!!!!
Valoració:43menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente