cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'Europol inclou l'independentisme català en un informe sobre terrorisme a la UE i diu que és un dels «més actius i violents» a l'Estat espanyol

Nou despropòsit repressiu. L'Europol ha inclòs en un informe l'independentisme català (i el basc) com un dels «més actius i violents» a l'Estat espanyol. En un document sobre la situació pel que fa al terrorisme a la UE, l'agència europea que gestiona la informació criminal i de seguretat apunta que l'independentisme català i el basc «combinen separatisme amb visions extremistes d'esquerra» amb «missatges contra l'Estat espanyol i les institucions, així com contra el capitalisme». «Les lluites socials i econòmiques estan sent utilitzades per aquests grups en els seus missatges contra l'Estat espanyol, també com a oportunitat per reclutar els sectors més desafavorits de la societat», apunta l'informe.

Tal com ha informat RacóCatalà, en una intervenció al comitè de Llibertats del Parlament Europeu, el director executiu de l'Europol, Jean-Philippe Lecouffe, ha apuntat que són els estats els qui els notifiquen les «dades». Preguntat per l'eurodiputada d'ERC Diana Riba sobre l'assenyalament a l'independentisme català, Lecouffe ha afirmat que la informació l'ha aportat l'Estat espanyol i que ells comproven que sigui «fefaent». «Nosaltres no hem de qualificar els fets», ha remarcat.

En la seva intervenció, el director executiu de l'Europol també ha subratllat que no tots els moviments que apunten són «terroristes», sinó que «es tracta de prevenir els actes terroristes». «Se segueixen i controlen tots els tipus de discursos que poden portar a l'extremisme sense que siguin necessàriament actes terroristes d'entrada», ha insistit.

En la seva pregunta a Lecouffe, Riba ha lamentat la manca de «concreció» per apuntar l'independentisme català com a violent. «Ens costa creure per què es parla d'aquesta situació a Catalunya. No hi ha hagut detencions, ni actes violentes ni cap situació perquè estigui representada en aquest informe», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Quan la UE mescla oposició amb terrorisme.... Un exemple clar: la lluita d'E.T.A. ha propiciat que l'Estat espanyol sigui capdavanter a nivell mundial en lluita contra el terrorisme. Fins al segle XX podem posar molts d'exemples d'una pedagogia violenta semblant a un electroxoc, que és una agressió, però salva la vida de la persona que el rep. En el futur qualcú dirà, esper, que l'oposició dura i exigent envers l'Estat espanyol va regenerar una estructura deprimida per la pèrdua d'un imperi i va ser positiva. El mateix feixisme que critica els nacionalismes perifèrics hauria de ser el primer a donar les gràcies a catalans, bascs i navarresos per fer-hi una oposició dura.
Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Jo he vist cremar carreteras per protestas de construcció naval, a Andalusia, Galícia, Astúries, amés de tirar-los" bolas i tuercas "de ferro en forcats, i els Piolins no feian res. El darrer assalt de pagesos a Castilla la Mancha se va veure per tve un complet desastre, això és violència.
Que us bombin per mantiders.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Todos hemos visto arder Barcelona por culpa del integrismo nacionalista catalán….
Valoració:-5menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
El de bocs quan el presentareu, quan Franco se ,desperti, els fatxas i els nazis tenen bula.
Sou uns titelles de Ñordolandia, aquests són els que deien" Mercado Comun que se lo metan por donde les quepa". A porgar fum fantasmas.
Valoració:5menosmas
Per Que vagin a l´oculista, fa dervers d'un any
Segur que han confós la policia apallissant iaios amb els ciutadants pacients.
Valoració:7menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any
-Sempre ni han que "pixent fora de test" i L´Europol no es una excepció.... (a lo millor está influenciada per en Villarejo (versus policía patriótica),.... qui sap,... ja que hasta el mateix Carles,.. (perdó), "Carlos" Vilalta l´hi dona credibilitat .....(faltaría más hombre).
Valoració:5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Europol contrasta la información que recibe. No digo más.
Valoració:-2menosmas
Per Faveta, fa dervers d'un any
O sigui, €uroPol = "Credibilitat" ZERO .
Valoració:8menosmas
Per Quina injustícia, fa dervers d'un any
Terroristes els que anaren a pegar i tupar catalans. I també els que els manaren que ho fessin.
Si resulta que perque no t'agrada l'estat espanyol ets un terrorista, en hi deu haver molts. I si guanyen els nazifatxe encara en hi haurà més.
Valoració:12menosmas
Per Xw, fa dervers d'un any
El que diu L'Europol es reial i creible. L'independetisme catalá no es democrátic.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente