nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

[VÍDEO] Un jove argentí explica als seus seguidors de TikTok que a Eivissa hi ha «hijos de puta que hablan catalán para que no les entendamos»

Nova mostra de l'exhibició de la ignorància i la intolerància a través de les xarxes socials. En aquest cas un jove argentí que mentre passeja per Eivissa es dedica a insultar els eivissencs i els catalanoparlants en general, mentre exhibeix, orgullós, la seva descomunal ignorància i la seva xenofòbia extrema.

El subjecte explica als seus seguidors de la xarxa TikTok que a Eivissa ha trobat una «petita incomoditat: el català» i afirma que «me da cosita escucharlo».

El breu vídeo és una col·lecció de bajanades racistes contra els qui parlen català que culmina amb la valoració de que «els pitjors» són els que quan «estam parlant entre tres o quatre es posen a parlar en català perquè no els entenguem» als que, amb actitud agressiva qualifica de «hijos de puta» i els exigeix: «hablen bien, hijos de puta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jbm, fa dervers d'un any
CIUTADANS DEL MÓN Es ciutadans del món, els vertaders internacionalistes, som els qui defensaríem el castellà en front de la imposició de l'anglès a Puerto Rico, i defensaríem el guaraní en front de la imposició del castellà al Paraguai, i defensaríem el cors en front de la imposició del francès a Còrsega; som els qui defensaríem totes les llengües minoritàries i les minoritzades arreu del món, allà on ens tocàs viure. És evident que als Països Catalans els ciutadans del món som els qui hi defensam la llengua catalana en front de la imposició del castellà, o del francès, o de l'italià. Els qui defensen les llengües imperials són imperialistes, i els qui no s'esforcen en retornar la primacia a la llengua pròpia dels indígenes d'un país on aquesta llengua és minoritzada per la imposició d'una altra llengua són colonialistes i/o col·laboracionistes del colonialisme.
Valoració:11menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Aquí també ho feien .... «Hay que castellanizar a Cataluña... Hay que pensar en español, hablar en español y conducirse como español, y esto de grado o por fuerza. El soldado y el marinero catalán deben ir a servir a otras regiones de España … El día 1o de febrero…no debe haber un solo soldado en la región catalana siendo substituidos por los de las demás provincias españolas». (Ejército y Armada, Madrid, 1906).
Valoració:3menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any

Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:5menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador,tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera.
Valoració:9menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d'obligatorietat de coneixement superior al grau d'obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori (tant a Catalunya, com a Puerto Rico, com al Perú, p.ex.)
Valoració:4menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1715.- El 18 d’agost, el Consejo de Castilla adreçant-se a Philippe de Bourbon (Felip V) entre altres coses, li remarcava que en la composició de l'Audiència «el Regente y el Fiscal sean precisamente Castellanos», …. . …. «Que se actue y los Instrumentos se escrivan la lengua Castellana. Y que de oy en adelante no se permita imprimir libro alguno en otro idioma que en castellano». …. «así en lo civil, como en lo criminal actuando en lengua Castellana». …. Aquest decret, dit de Nueva Planta de Mallorca, fou signat per Felip V al palau del Buen Retiro el 28 novembre 1715. ... //// ...
Valoració:4menosmas
Per Fantàstic!, fa dervers d'un any
I per molts d´anys!
I, a més, no és que parlem en català perquè no ens entenguin. És que parlam espanyol i els donam informació falsa!
Hi disfrutam!
No ho havia pensat, encara?
Valoració:5menosmas
Per fàcil, fa dervers d'un any
Com a trolls, els agraden els negatius; per tant, la meva proposta és: no llegir el "Mallorquín", el "Balearium", el "Guapi", etc., ni puntuar-los. Amb l'excepció, quant a la valoració, que si veim que ja tenen qualque negatiu puntuar-los en verd i si ja tenen qualque positiu puntuar-los en vermell; es tracta de deixar-los a zero o com més a prop del zero millor.
Valoració:2menosmas
Per mallorquí, fa dervers d'un any
dBalears promocionando, una vez más, el odio y la xenofobia con la financiacion del govern de cataluña...
Valoració:-10menosmas
Per sic, fa dervers d'un any
¿Com es possible que es diari Balears perdi es temps amb caps de fava com aquest?
¿No hi ha res pus?
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente