algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Volen empresonar el jove que va mostrar en un vídeo com la Policia espanyola violava un domicili de Palma sense ordre judicial

El maig de 2020, en ple confinament per la pandèmia, es va fer públic un vídeo en el qual es podia veure com diversos policies, alguns d'uniforme i alguns de paisà, violaven un domicili de Palma sense mostrar cap ordre judicial.

Però la Justícia espanyola, no tan sols no ha investigat els autors del delicte de violació de domicili, sinó que pretén que es condemni el jove que va enregistrar en vídeo la comissió del delicte.

La Fiscalia espanyola demana una condemna de tres anys de presó per a l'autor del vídeo viral de la Policia entrant en un pis a Palma durant el confinament, segons la mateixa, s'haurien produït «delictes de desobediència i calúmnies». També sol·licita indemnitzacions en favor dels policies denunciats en el vídeo per valor de 3.000 euros.

El Jutjat celebrarà a l'octubre una vista prèvia al judici per a tractar d'aconseguir un acord entre les parts.

El sindicat policial Jupol sol·licita per a l'acusat, un jove de 27 anys, tres anys de presó i una multa de 5.400 euros per presumptes delictes de desobediència, contra la intimitat, calúmnies i injúries.

Els fets recollits en el vídeo varen tenir lloc el 9 de maig de 2020, quan Mallorca estava en la fase 0 del pla de desescalada. Els agents es varen personar en un domicili i hi varen entrar sense disposar de la pertinent ordre judicial.

La versió de la Fiscalia

En el seu escrit, el fiscal defensa que l'ara acusat es trobava en un habitatge en la qual no residia «amb ple coneixement que estava infringint les restriccions establertes» en el Reial decret del primer Estat d'alarma --sobre el qual posteriorment s'ha pronunciat el Tribunal Constitucional, declarant inconstitucional part del text--.

La Fiscalia especula que l'acusat es trobava en el pis celebrant la festa d'aniversari d'un amic i que aquest va permetre als policies passar (tot i que en el vídeo es veu com ell mateix nega que hagi donat permís als policies per entrar a ca seva). Seguint amb la versió del fiscal, els agents varen trobar amagat a l'acusat «sota un llit,» i li varen demanar que s'identificàs, però ell s'hi va negar i va començar a gravar amb el seu mòbil.

El fiscal afegeix que en dies posteriors l'acusat va compartir el vídeo, que va començar a circular en xarxes socials. També ressenya que el jove va concedir entrevistes en diversos mitjans de comunicació acusant els agents d'haver entrat en el domicili sense autorització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofre, fa mes de 2 anys

https://www.ccma.cat/324/a-judici-per-violacio-de-domicili-els-agents-que-van-esbotzar-la-porta-duna-festa-illegal/noticia/3119902/



Com pot la justícia dir una cosa i la contrària?

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

No hay violación de domicilio si se autoriza la entrada de la policía, cosa que sucedió.
Cosa diferente es si, una vez dentro, se produjo o no un registro.
Pero no hay violación de domicilio, en este caso.
Hace falta ser paletos.

Valoració:0menosmas
Per M. Rajoy, fa mes de 2 anys

El resultat de la Ley de Seguridsd Ciudadana de Mariano i es seus sicaris està donant els seus fruits. Fruits enverinats, és clar,que en msns d'aquesta justícia zombi, morta fa més de tres anys però que encara continua caminant insuflada de vida per led clavegueres i per les dretes, dóna com a resultats aberracións com aquesta

Valoració:11menosmas
Per no in manu militarum, fa mes de 2 anys

Els polis ho tenen clar, empresonar a tothom que no sigui afí al règim.... dictatorial.

Valoració:12menosmas
Per Increïble, fa mes de 2 anys

Però als policies no els empresonaran que són qui van cometre la violació?
Ens hauríem d´aixecar tot el poble contra la injustícia!
Som molts més.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente