algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Es compleixen 40 anys de l'atemptat contra Joan Fuster, sense que la policia, que manté en secret la documentació del cas, hagi trobat els autors

La matinada de l’11 de setembre de 1981 varen esclatar dues bombes a la casa de l’assagista i referent del valencianisme, Joan Fuster (1922-1992), situada al carrer de Sant Josep, número 10, de Sueca.

Sobre les 5.30 hores va explotar una primera bomba i al cap de pocs minuts, en va esclatar una altra, en una seqüència que sembla pensada per a assassinar Joan Fuster.

Aquell dia Fuster encara estava despent i feia tertúlia amb dos joves escriptors, Jaume Pérez Montaner i Vicent Salvador Liern.

En sentir la primera explosió, varen sortir al carrer i pogueren comprovar que una de les finestres de la planta baixa havia estat destrossada. Pérez Montaner va observar que encara hi havia fum i va veure que hi havia un altre artefacte explosiu i varen tenir el temps just per allunyar-se'n i evitar així una mort segura.

Les explosions varen afectar el bar que hi havia enfront de la casa de l’assagista i uns quants vehicles.

La policia espanyola va dedicar un total de vint dies a investigar l'atemptat terrorista i tot d'una va arxivar el cas. I allò que encara resulta més sospitós: 40 anys després, tota la documentació relacionada amb aquell cas, continua sent secreta.

Per tenir més informació:

Fa tres anys, el periodista Francesc Bayarri va publicar el llibre Matar Joan Fuster (i altres històries), editat per Austrohongaresa de Vapors.

I podeu veure aquest breu documental sobre el cas elaborat pel canal Canyot:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Efectivament,@ no hi ha dret, fa mes de 2 anys

I la nit de l'aniversari de Guillem, aquests borts, a les 12 de la nit telefonaven als pares per vexar-los.
Segur que això no és delicte d'odi per la. Nacional i cia de justícia Ñ.

Valoració:3menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

La policia espanyola fa molts anys que va trobar els autors, i precisament per això no ho volen dir.

Valoració:3menosmas
Per No hi ha dret, fa mes de 2 anys

El motiu se deu a que la ultra dreta està molt sobreprotegida a Espanya i, per terrible i greu que siguin els crims que cometen, com que als tribunals hi ha molts jutges i fiscals que també son de la mateixa ideologia, se queden sense càstic i amb els terroristes i criminals lliures.
Ara m'ha vingut al cas l'horrible assassinat de Guillem Agulló i el judici als autors, que enlloc de castigar als criminals. s'en varen riure dels familiars i amics de la víctima i feren cantar el Cara al Sol a la parella del jove assassinat, a la mateixa sala de vistes.
I tanmateix per molt que ho emblanquinin, aquests monstres son exactament iguals de terroristes que els d'ETA, o que que els de la Jihad islàmica. Fer distincions implica no fer justícia.



Valoració:5menosmas
Per catalonski, fa mes de 2 anys

L´autoria és de les clavagueres españoles, qui ho pot dubtar encara ?

Valoració:9menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

No és cap casualitat que l'atemptat espanyolista es perpetrés un 11 de setembre. Espanya sap perfectament que València és nació catalana.

Valoració:9menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Shir va fer set anys de la mort de la poeta i traductora Montserrat Abelló que visqué 20 anys exiliada a Xile.Recordem una frase seva :
"El nostre pitjor enemic som nosaltres mateixos"
Vivim relatxats, ells van fent, i en donar-nos conte ens tendrán dominats per el castellà.
Salut i República

Valoració:6menosmas
Per Xusma fatxa, fa mes de 2 anys

Així fa feina el Ñordistán.Visca la llengua, i visca la terra i la República dels wue es senten catalans

Valoració:7menosmas
Per Diderents categories de víctimes, fa mes de 2 anys

Hi ha diverses categories d'stemptats terrotistrs i també de víctimes, a Espanya.
En primer lloc hi son les víctimes d'ETA, que se les plora i condemna als terroristes, però sense que ningú parli del que feia el franquisme al País Basc, que va ser el motiu de que se cometés el greu error de constituir una banda terrorista, I per la msnca d'informació, molta gent pensa que la banda terrorista va sorgir del no res, quan per ser justs, tan s'haurien de condemnar els atemptats d'ETA com els assassinats i tortures dels franquistes.
Després existeixen les víctimes del terrorisme islamista, que a vegades, com als atemptats de Catalunya del 2017 deixen molts d'interrogants i molts motius per sospitar sobre qui era el vertader cervell de l'atemptat. O els del 11-M de Madrid, que serviren perque un sicari de la informació escampas mentides i calúmnies, que feren s'acabas parlant més de la vil mentida, que no de plànyer a les víctimes
En una tercera categoria hi son les victimes del GRAPO, del que pràcticament no es parla perque tothom sap de que se tracta..
I en una quarta i darrera tenim el terrorisme d'extrema dreta, del que gairebé no s'en parla, no s'investiga, si se detenen als culpables els tribunals ho embullen, perque els terroristes mai no entren en presó i que gairebé cau malament que s'en parli . Ien massa ocasions son les víctimes, les que apareixen com els culpables i s'insinua, si és que no se diu obertament, que ha passat perque s'ho cercaven.
És molt trist i sobre tot molt lleig.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente