nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Confirmen la condemna de 4 anys i 9 mesos de presó per a la conductora gata que va matar Paula Fornés

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha confirmat la condemna de quatre anys i nou mesos de presó a la dona que va atropellar mortalment a una menor, Paula Fornés, conduint sota els efectes de l'acohol i sense carnet, la nit de Sant Joan de 2018.

En concret, la Sala ha desestimat el recurs presentat per la defensa de la dona i ratifica íntegrament la condemna que va dictar el Jutjat penal 3 al novembre de 2019. D'aquesta manera, considera a R.G. responsable d'un delicte contra la seguretat del trànsit en concurs amb un delicte d'homicidi per imprudència greu, a més de delictes de lesions per imprudència greu, conducció sense permís i falsedat documental. També li priva del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotor durant sis anys.

Igualment, obliga la dona a pagar més de 173.600 euros en concepte d'indemnitzacions als pares i el germà de la víctima, i de 900 euros per a una altra menor que també va sofrir danys en l'atropellament.

La dona va fugir després de l'atropellament

El tràgic succés va tenir lloc al voltant de les 02.00 hores de la nit del dissabte al diumenge, el 24 de juny de 2018, la nit de Sant Joan, a sa Ràpita. La sentència d'instància va considerar provat que R.G. conduïa el vehicle després d'haver consumit alcohol, que es va distreure mirant el telèfon mòbil i que va envair el carril habilitat per a vianants pel qual caminava la víctima amb els seus amics.

La conductora va fugir després de l'accident i dos joves que es varen creuar amb ella, en veure els danys en el vehicle i després l'accident, varen fer la volta i la varen perseguir. Quan la varen trobar, un d'ells la va retenir mentre un altre va anar a cercar la Guàrdia Civil.

El jutge penal va subratllar que sense la intervenció d'aquests testimonis no hagués estat possible localitzar a l'autora de l'atropellament. «Per a cinc segons que m'he despistat amb el mòbil, no sé el que ha passat», és la frase que la dona va manifestar a un dels testimonis, que li va llevar les claus del contacte.

En el judici, la defensa de la dona va intentar impugnar les proves d'alcoholèmia assegurant que l'acusada no parla castellà i que no va tenir intèrpret. El jutge va rebutjar aquest argument en considerar acreditat que la dona va entendre les explicacions dels agents. Va recalcar que fa més de set anys que viu a l'Estat espanyol (és d'origen polonès), i que ja va ser condemnada en 2015 per conduir sota els efectes de l'alcohol, moment en el qual va prestar conformitat sense necessitar intèrpret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.